Producatorul de materiale de constructii Prefab a inregistrat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri de 10,9 milioane lei (2,5 milioane euro), in crestere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, insa compania a trecut pe pierderi, de 2 milioane lei (456.000 de euro).
In primul trimestru al anului trecut, Prefab a consemnat o cifra de afaceri de 7,8 milioane lei si un profit net de 81.000 de lei.

Veniturile au urcat cu 61% in primele trei luni din acest an si au ajuns la 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro), in timp ce cheltuielile au avut o dinamica mai alerta si au avansat cu 87%, la 15,8 milioane lei (3,6 milioane euro).

Prefab a consemnat atat pierderi din exploatare, de 1,1 milioane lei, cat si financiare, de 800.000 de lei. Spre comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat un profit din exploatare de 1 milion de lei si pierderi financiare de 937.000 de lei.

Omul de afaceri Marian Petre Milut detine prin firma Romerica International din Bucuresti 82,4% din titlurile Prefab. In actionariat se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu aproape 13% din titluri, conform celor mai recente date raportate Bursei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Prefab a fost realizata pe 3 mai, cand pretul a stagnat la 2,1 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de aproape 102 milioane lei (23,7 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri