Liviu Stoleru (foto), directorul general al Cemacon SA (CEON), unul dintre cei mai importanti producatori de blocuri ceramice din Romania a fost ales presedinte al Consiliului de Administratieal companiei, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 29 aprilie 2013.
In acest fel, Stoleru va indeplini un dublu rol, in calitatea sa de director general si presedinte CA.

Aceasta numire reprezinta pentru Cemacon o ‚punte’ suplimentara intre actionariat si conducerea executiva.

Pe de o parte, inseamna mai multa coerenta si rapiditate in implementarea strategiei companiei, dar si o implicare directa, activa, a Consiliului de Administratie in afacere. Acesti factori nu pot decat sa ofere un plus de sustinere planurilor de crestere stabilite pentru perioada urmatoare.

„Am inceput anul in forta: ne-am consolidat structura actionariatului, am relansat compania cu o noua imagine si un nou portofoliu de produse, am deschis centre de distributie proprii. Numirea mea in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie este un semn ca actionarii cred in viziunea echipei de management, fapt care ma bucura, dar ma face sa fiu si mai determinat. Obiectivele Cemacon raman aceleasi, si anume sa continuam cresterea, sa inovam si sa devenim cel mai important producator de sisteme de zidarie din Romania. Finantarea, in valoare de 1,5 mil. de euro, obtinuta de la actionari, ne va ajuta sa ne atingem obiectivele”, a declarat Liviu Stoleru.

Pentru anul in curs, Cemacon si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu 40% fata de 2012, intr-o piata aflata in stagnare.

Rezultatele primelor 4 luni ale acestui an releva faptul ca obiectivul acesta nu este unul doar ambitios, ci si realizabil, in contextul in care volumul vanzarilor a depasit cu 70% nivelul obtinut in aceeasi perioada a anului 2012.

Planul de crestere si rezultatele obtinute au castigat increderea actionarilor, acestia votand in unanimitate in cadrul AGA finantarea companiei cu 1,5 milioane de euro.

De asemenea, in urma Adunarii Generale a Actionarilor, structura Consiliului de Administratie al Cemacon s-a imbunatatit. Celor trei administratori din structura anterioara, s-au alaturat atat Liviu Stoleru, cat si reprezentatul fondului de investitii KJK SICAV FUND II, Jaakko Salmelin, care vin cu experienta importanta in domeniu, pe de o parte si cu know-how-ul unui business mare, de succes, pe de alta parte.

Liviu Stoleru a fost numit Director General al Cemacon SA in 2010.

Compania a trecut in ultimii trei ani printr-un amplu proces de reorganizare si eficientizare operationala.
Schimbari importante au avut loc in toata echipa de management a Cemacon SA, au fost lansate produse noi.

Fata de anul 2009, compania a inregistrat o crestere de pana la 54% a volumelor vandute, in timp ce piata de caramida a scazut in volum cu 33% raportat la aceeasi perioada. Cifra de afaceri si cota de piata a companiei s-au dublat la sfarsitul lui 2012 fata de 2010, in timp ce reteaua de distributie s-a extins de la 10 distribuitori in 2010 la 150.

Cifra de afaceri per angajat si profitabilitatea operationala per angajat, ca si valoarea operatiunilor pe bursa au avut o crestere de 100% din 2010 pana in prezent. In actionariatul companiei au intrat importante fonduri de investitii, iar Cemacon a trecut in aprilie 2013 printr-un amplu proces de rebranding, lansand o noua identitate vizuala si o noua gama de produse.

Liviu Stoleru are 42 de ani si o experienta de peste 15 ani in vanzari, marketing si management in companii precum Phillip Morris, Delta Distribution sau Wienerberger.

Cemacon SA este al treilea mare producator de sisteme de zidarii ceramice din Romania si unul dintre liderii pietei din Transilvania.

Compania opereaza una dintre cele mai moderne si mai mari facilitati de productie din Romania, fiind localizata in localitatea Recea, de langa Zalau.

Cemacon SA este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri