Compania de logistica UPS anunta echiparea avioanelor de tip Boeing 767 cu sistemul Winglet, care imbunatateste aerodinamica prin extinderea lungimii aripii si reducerea fortei care se opune miscarii aeronavei in aer.

Masura luata de UPS face parte din strategia companiei de a reduce consumul de combustibil (22 milioane litri de combustibil salvati anual), ceea ce inseamna o diminuare a nivelului de emisii poluante cu peste 62.000 tone.

UPS estimeaza o reducere a cantitatii de combustibil folosit pentru fiecare zbor efectuat de Boeing-urile 767 cu aproximativ 4% si intentioneaza sa reduca emisiile de carbon cu 20% pana in 2020, fata de nivelul de baza din 2005.

Operatorul logistic detine in prezent 54 de aeronave de tip 767 dintre care cinci au fost deja dotate cu sitemul Winglet. Compania intentioneaza sa aiba acest sistem implementat pe toate aeronavele 767 pana la sfarsitul anului 2014.

Proiectul Winglet este o initiativa de dezvoltare durabila implementata de catre UPS Airlines.

UPS se ocupa cu transportul de colete si marfuri, inclusiv servicii de livrare pntru piata de consum la nivel global.

Cu sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume.

UPS a intrat pe piata din Romania in 1990 prin intermediul contractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prin intermediul Trans Courier Service, o companie a Romtrans achizitionata de UPS in anul 2008.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Doi oficiali TAROM au fost in SUA sa vada doua Boeing 787 Dreamliner