Compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa, potrivit Mediafax.
"Documentatia a fost depusa de compania americana OmniTRAX, asocierea Transferoviar Grup - Donau-Finanz si GFR", a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Termenul de depunere a documentatiei de participare la etapa de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa a fost prelungit pana pe 8 mai, de la 22 aprilie, iar termenul final pentru deschiderea ofertelor si desemnarea castigatorului este 20 iunie.

OmniTRAX, inregistrata in Denver, Colorado, este una dintre cele mai importante companii feroviare si de management al transporturilor private din America de Nord, potrivit datelor publicate pe site-ul propriu.

Transferoviar Grup, companie controlata de omul de afaceri Calin Mitica, a fost infiintata in 2003 si are drept obiect de activitate servicii de transport/logistica feroviara si manevra feroviara de marfa, gestionarea de infrastructura feroviara, constructia de cai ferate, drumuri si autostrazi. Compania activeaza atat pe piata din Romania, cat si la nivel international.

Compania detine participatii majoritare in cadrul firmelor UV Aiud si Transferoviar Calatori.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investitii fondat in 1957, administrand active de peste doua miliarde de euro in domenii precum managementul activelor, investitii, fuziuni si achizitii, restructurari, dezvoltare rezidentiala. Donau-Finanz este calificat in faza finala a procesului de privatizare a companiei feroviare BDZ din Bulgaria.

Grup Feroviar Roman, este al doilea mare operator de transport feroviar de marfa din Romania si face parte din grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. GFR a anuntat in februarie ca a fost admis pe lista scurta la privatizarea BDZ Cargo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri