Peste 85% dintre companiile multinationale doresc sa-si imbunatateasca practicile de salarizare pe care le folosesc in prezent. Cu toate acestea, ele se declara, insa, sceptice in privinta capacitatii furnizorilor de servicii de salarizare de a propune o solutie integrata aplicabila global, se arata in noul studiu Ernst & Young, Global Payroll: Myth or Reality.

De ce externalizeaza multinationalele salarizarea?

Studiul Ernst & Young a analizat raspunsurile date de 161 de sefi ai unor companii globale de top si ai unor companii furnizoare de solutii de salarizare.

Aproape jumatate dintre respondenti (41%) nu au in vedere ajustarea modelului de administrare a salarizarii cu care opereaza. Cu toate acestea, peste 35% declara ca intentioneaza sa se extinda pe noi piete globale. Doar unul din cinci respondenti (22%) detin in prezent un model global de salarizare. Acest lucru este, insa, valabil mai ales in cazul organizatiilor care opereaza in pietele mature si, prin urmare, mai inclinate sa adopte un model cu adevarat unitar de salarizare.

"Experienta ultimilor ani a aratat ca principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau macar reducerea costurilor asociate administrarii de personal (formarea profesionala a angajatilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizarii unor controale fiscale cu sanctiuni, dorinta de pastrare a confidentialitatii in ceea ce priveste nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajati cu functii de conducere. Un alt aspect problematic in contextul schimbarii rapide a legislatiei aplicabile in domeniu este fluctuatia de personal in departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile prefera sa lucreze cu un furnizor extern de servicii”, a declarat Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young Romania.

Daca existenta unui status quo in privinta solutiilor de salarizare a putut fi acceptabila in trecut, acum acesta nu mai este adecvat pentru companiile care trebuie sa fie competitive si sa se extinda pe piata globala.

"Organizatiile au nevoie de datele globale de salarizare pentru luarea unor decizii de business importante in cunostinta de cauza. Managerii isi pot gandi afacerea luand in calcul riscurile si masurile de conformitate pentru a imbunatati operatiunile de salarizare, insa accesul la datele de salarizare aduce multa valoare adaugata. Este timpul ca organizatiile sa vada salarizarea ca pe un proces de afaceri esential, care are nevoie de solutii globale si flexibile la nivel local", se arata in comunicat.

Alte date evidentiate in cadrul sondajului:
►15% dintre respondenti cred ca eficienta solutiilor lor de salarizare este excelenta si respecta cele mai bune practici.

► 54% dintre respondenti considera ca solutia lor de salarizare este buna, dar ca este loc pentru imbunatatiri.

► Primele trei criterii luate in considerare pentru selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare: costurile (19%), acoperirea geografica / globala (18%) si platforma tehnologica de care dispune (10%).

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde dolari in anul 2012.

In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale incepand din anul 1992. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, fiscalitate, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale.



Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri