Scandia Romana SA, producator al cunoscutelor marci pate Sibiu, pate Bucegi si Cardinali, a inregistrat o crestere de 51% in volum in primul trimestru al anului 2006, potrivit datelor remise Rompres. Cresterea a consolidat pozitia de lider a companiei pe piata de pate de ficat (principala piata de conserve de carne din Romania), unde Scandia Romana detine in primul trimestru al anului 2006 o cota de peste 57% la volum, conform datelor furnizate de MEMRB.

Cea mai semnificativa contributie la aceasta cota de piata a fost inregistrata de Pate Bucegi, care detine 31% din piata actuala de pate de ficat. Succesul pate-ului Bucegi in randul consumatorilor, vizibil la nivel de cifre de vanzare, a fost confirmat la inceputul acestui an si de premiul Bronz Effie obtinut de campania de promovare "Pate Bucegi - Conservele vorbitoare" in cadrul premiilor de eficienta in publicitate Effie Romania 2006, la categoria "Produse Alimentare".

In 2005, compania a raportat o cifra de afaceri de peste 38 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 76% fata de 2004. Compania intentioneaza sa consolideze aceasta crestere si in anul in curs, continuand sa investeasca in calitatea produselor si inovatie. Astfel, in 2005, la Scandia Romana Sibiu s-au facut investitii de aproximativ 3,1 milioane de euro pentru achizitionarea de noi tehnologii - printre care o linie de procesare a crenvurstilor Cardinali, lansati la inceputul acestui an - si respectarea normelor de protectie a mediului. incepand cu anul trecut, fabrica din Sibiu beneficiaza de o statie moderna de epurare a mediului.

In prezent, compania are peste 750 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in patru categorii: pate (Pate Poiana, Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sibiel), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi etc.), crenvursti (Cardinali) si mancaruri traditionale (ciorba de burta, sarmale, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, gulas de vita, de porc etc).

Alte marci sub care se vand produsele fabricii sunt Aro, Clever, Nr. 1, Bravour, Profi, Sarto, Carpati, , CBA, La Grande Famiglia, Novac, Sor, Porto Roman, Etti, Novatim. Aceste marci apartin diverselor retele internationale de magazine care au investit in Romania, distribuitorilor sau retailerilor parteneri Scandia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri