Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, vrea sa promoveze firmele mici si mijlocii in strainatate si prin alte mijloace decat targurile internationale care se organizeaza si sa mearga in alte tari cu "geanta plina de oferte" de produse si servicii din Romania
Fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a avut un proiect similar pe durata mandatului sa promoveze interesele firmelor romanesti in strainatate, dar nu a reusit sa il implementeze, in contextul in care a fost inlocuit.

"Vrem sa sustinem IMM-urile, sa promovam prin minister firmele mici si mijlocii. Consilierii din minister, in cadrul centrului de colectare, vor prelua cerintele firmelor care doresc sa-si promoveze produsele, serviciile, daca vor sa-si vanda afacerea, daca sunt in cautarea unui angel business sau sa se externalizeze", a declarat miercuri Grapini, conform Mediafax.

Ea a aratat ca in prezent exista in minister trei consilieri pe mediul de afaceri care preiau cererile si le analizeaza.
Ministrul a mentionat ca doreste sa sustina IMM-urile pentru export si internationalizare printr-o promovare directa.

"Vreau sa ma duc cu geanta plina in alte tari unde merg la discutii cu ministrii omologi, cu produse, oferte concrete.
Daca am oferte pentru Germania, merg cu ele in Germania, daca am pentru Italia, merg in Italia si asa mai departe. La randul meu, cererile din tarile respective le dau asociatiilor profesionale din tara", a spus Grapini.

Ea a povestit ca, mergand intr-o delegatie in India, unde are patru ministri omologi, a aflat ca tara are nevoie de apa minerala imbuteliata de import, intrucat turistii nu au incredere in apa locala si cer numai apa de import.

"India importa din Franta si alte state din Europa apa minerala la preturi extraordinare. Ieri m-am intalnit cu cei de la Borsec si le-am spus, le spun tuturor, dau informatia la toata lumea", a precizat ministrul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri