Profi Rom Food, care detine supermarketurile Profi, CITY si Profi Mall, este in discutii cu 3-4 retaileri locali pentru posibile achizitii, dupa ce la inceputul anului compania a cumparat sase magazine ale firmei Alimrom Trading din Cluj-Napoca.
"Suntem in discutii cu 3-4 retele locale, dar nu ne grabim", a declarat directorul general al retailerului, Pawel Musial.

El a adaugat ca este de preferat preluarea unor retele mai mici de magazine, decat lanturi mai mari, pentru a evita situatiile legale complicate.

La inceputul anului, compania a preluat sase magazine detinute de firma Alimrom Trading in Cluj, iar anul trecut a cumparat sase magazine in Sibiu de la firma Al Comsib, detinuta de familia Aldea. In 2007, Profi a cumparat noua supermarketuri Albinuta in Bucuresti de la firma lituaniana Maxima LT.

In acest an, Profi a inaugurat si doua noi formate de magazine, CITY si Profi Mall.

Dupa preluarea Alimrom si cele aproximativ 10 deschideri noi de la inceputul anului, Profi a devenit a doua mare retea de retail modern din Romania, cu 165 de supermarketuri la nivel national, dupa Mega Image. Din cele 165 de unitati, doar una este proprietatea Profi, restul fiind spatii inchiriate.

Obiectivul companiei este sa incheie acest an cu 45 de magazine noi, bugetul de investitii ridicandu-se la 18 milioane euro. Investitia intr-un magazin variaza intre 200.000 si 300.000 de euro, in functie de marimea acestuia.

Potrivit lui Musial, piata romaneasca de retail este departe de a fi saturata in ceea ce priveste numarul magazinelor.

"Piata este departe de a fi saturata. (...) in viitorul apropiat este loc pe piata pentru 300-400 de magazine Profi sau chiar mai multe", a spus Musial.

Profi a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 1 miliard de lei, in crestere de la 934 milioane lei in 2011, iar pentru acest an vizeaza un avans de 20%, potrivit unor declaratii anterioare ale directorului financiar al retailerului, Dumitru Dragomir.

Musial a aratat ca in 2012 compania a inregistrat profit. In 2011, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Profi Rom Food a obtinut un profit net de 13,22 milioane lei.

Profi are peste 4.000 de angajati si inregistreaza peste 170.000 de clienti zilnic. Compania este detinuta de fondul de investitii Enterprise Investors.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri