Danone Romania, cel mai important jucator din industria lactatelor, a afisat anul trecut o crestere usoara a afacerilor, pana la 506 mil. lei (113 mil. euro), anunta compania.

In 2011 afacerile Danone au atins valoarea de 503 mil. lei.

Danone Romania produce zilnic peste 1,5 milioane de produse lactate proaspete in fabrica sa din Bucuresti, pentru piata romaneasca si pentru export.

Investitiile s-au ridicat la aproape 18 mil. lei, mai mari cu peste 10% fata de 2011. In ultimii 15 ani, Danone a investit in operatiunile sale din Romania peste 300 milioane lei.

Romania este sediul central al zonei Europei de Sud-Est, care include Romania, Bulgaria, Grecia si tarile din zona Marii Adriatice (Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Albania, Serbia si FYROM), si care deserveste o piata de peste 60 de milioane de consumatori.

Danone Romania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, realizate in majoritate in fabrica din Bucuresti.

In prezent, Danone lucreaza cu 57 de ferme de vaci din Romania pentru colectarea de lapte. In programul de spijinire a fermelor cu care compania colaboreaza, Danone a investit 3 mil. euro in perioada 2005-2011.

Compania are o cota de piata de 55% pe lactate proaspete intr-o piata de circa 266 mil. euro (incluzand smantana, si 215 mil. euro daca se exclude smantana-n.r.).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Danone a bifat afaceri de 497 milioane lei anul trecut