Automobile Dacia va fuziona prin absortie cu patru societati comerciale de pe platforma uzinei, la care detine pachete de actiuni reprezentand peste 99% din capitalul social, se arata intr-un anunt al companiei. Potrivit Mediafax, in urma acestui proces, societatile absorbite se vor dizolva fara sa fie lichidate, iar patrimoniul acestora va fi transmis societatii absorbante. Fuziunea va deveni efectiva la data inscrierii in Registrul Comertului a mentiunii privind mentinerea capitalului social al societatii absorbante, incorporand toate modificarile produse.

Prin absorbirea celor patru societati, Automobile Dacia va dobandi, de fapt, propriile actiuni, in conditiile in care detine aproape intreg capitalul social al firmelor respective. Potrivit reprezentantilor Dacia, societatile Masini Unelte Dacia, Motoare Dacia, Servicii Comune Dacia si Utilaje Dacia au fost create inainte de privatizarea Dacia din anul 1999. Contractul de privatizare cuprindea si aceste unitati, insa statutul juridic al acestora nu a putut fi modificat timp de cinci ani din momentul preluarii de catre Renault a Automobile Dacia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri