In Romania exista citeva firme care au atins performante imense in afaceri, generind venituri si cifre de afaceri de peste un miliard de dolari.
Vodafone Romania a anuntat ieri ca veniturile sale din servicii au crescut, in anul fiscal incheiat in martie 2006, cu 39%, la peste un miliard de dolari.

Grupul Vodafone atrage atentia, in raportul sau financiar, asupra evolutiei filialelor sale din Romania si Cehia, care au evoluat peste asteptarile grupului la momentul preluarii.

Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (EBITDA) a fost de 510,5 milioane de dolari.

Numarul de clienti a crescut in perioada ianuarie-martie a acestui an cu 252.000 fata de nivelul de la finele anului trecut, la 6,384 milioane, dintre care 64,9% utilizatori de cartele preplatite, iar restul de abonamente.

Venitul mediu lunar pe utilizator a scazut in primele trei luni ale acestui an la 13,9 dolari, valoarea fiind de 27 de dolari in cazul abonamentelor si sase dolari pentru cartele preplatite. In ultimul trimestru al anului trecut, venitul mediu pe utilizator a fost de 15,4 dolari, respectiv 29,5 dolari pentru clientii cu abonament si sapte dolari pentru cei cu cartele.

Numarul de minute vorbite a scazut de asemenea in primul trimestru din 2006, la 1,914 miliarde, comparativ cu 1,931 miliarde in ultimul trimestru al anului trecut, fiind insa peste nivelul de 1,754 miliarde consemnat in perioada iulie-septembrie 2005.

Compania avea la finele lunii martie 135.249 de clienti pentru serviciile 3G.

Vodafone Romania este al doilea mare operator de telefonie mobila pe piata locala in functie de numarul de clienti, dupa Orange Romania, care avea 7,1 mili-oane de clienti la finele lunii martie 2006. Orange a anuntat o crestere a veniturilor pentru primul trimestru al acestui an de 23,3%, la 239 de milioane de euro.

14,6 miliarde de euro impartiti la 25

In 2004, doar cinci companii treceau pragul de un miliard de euro in ceea ce priveste cifra de afaceri. Acestea erau, in ordine, Petrom, Mittal Steel Galati, Electrica Bucuresti, grupul Rompetrol si Metro Cash&Carry. Primele 25 de companii din Romania au realizat impreuna o cifra de afaceri de 14,66 miliarde de euro in 2004.

Toate cele cinci companii mentionate au depasit pragul de un miliard si in 2005, cu exceptia Electrica Bucuresti, care a ramas cu patru filiale din opt, in urma privatizarii. Topul celor mai mari companii din Romania este obisnuit, de ani de zile, si cu principalii doi jucatori de pe piata telefoniei, Orange si Connex (in prezent Vodafone). In 2004 insa, Orange batea Connex la cifra de afaceri, raportind 607,3 milioane de euro, in timp ce MobiFon crescuse la 565,3 milioane de euro. Primele zece companii din top 25 au avut, in 2004, o cifra de afaceri cumulata de 9,7 miliarde de euro, iar ultimele 15 aveau 4,89 miliarde de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5504&art=13307&cHash=36414009e7

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri