Consiliul Concurentei urmeaza sa ia o decizie in ceea ce priveste respectarea legii antitrust dupa preluarea grupului de presa "Academia Catavencu" de catre Realitatea Media SA, care, alaturi de celelalte doua mari trusturi de presa - Intact si MediaPro - devine un al treilea jucator important pe piata mass-media.

Partile implicate in achizitia ce a avut loc la Grupul de presa "Academia Catavencu" au obligatia de a analiza indeplinirea conditiilor stabilite de lege si, functie de acestea, sa notifice in termen de 30 de zile la Consiliul Concurentei, a declarat, marti, pentru ROMPRES, Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

"Daca prin realizarea unei tranzactii are loc o operatiune de concentrare economica, iar aceasta indeplineste cumulativ conditiile de prag stabilite in Legea concurentei, aplicabil concentrarilor economice, partilor implicate le revine obligatia sa notifice Consiliului Concurentei. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si nu exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro", a spus Mihai Berinde.

Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice stabileste termenul in care partile implicate intr-o tranzactie au obligatia sa informeze Consiliul Concurentei cu privire la aceasta - sapte zile, precum si cel in care trebuie sa notifice concentrarea economica realizata - 30 zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia se realizeaza concentrarea economica.

Omisiunea notificarii unei operatiuni de concentrare economica in termenul de 30 de zile fixat de Regulament reprezinta o contraventie sanctionata cu amenda in cuantum de pana la 1 la suta din cifra de afaceri realizata in anul anterior incheierii tranzactiei. La individualizarea sanctiunilor se ia in considerare gravitatea, durata si consecintele faptei asupra concurentei.

La primirea unei notificari de concentrare economica, Consiliul Concurentei analizeaza compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal si emite o decizie in termen de 30 de zile de la data la care se considera ca informatiile continute de notificare sunt exacte si complete.

Realitatea Media SA, care detine posturile de televiziune Realitatea TV si The Money Channel, a finalizat negocierile cu grupul de presa Catavencu pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni.

Grupul de presa Catavencu editeaza in prezent publicatiile "Academia Catavencu", "Tabu", "Cotidianul", "Aventuri la Pescuit", "Bucataria pentru toti", "Superbebe", reteaua "B-24-FUN", "Idei in dialog", "Investitii si profit", "Le Monde Diplomatique" si detine reteaua radio "Guerrilla".

Grupul nou creat si-a propus ca la sfarsitul anului 2006 sa aiba o cifra de afaceri de peste 30 milioane euro si sa fie unul dintre cele mai importante de pe piata de media din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri