Tranzactiile din domeniul bancar din prima parte din 2013 sunt la un maxim istoric pentru ultimii trei, patru ani, a declarat Ioana Filipescu, partener Raiffeisen Investment, in cadrul conferintei M&A Outlook 2013, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Erste Asset Management, Raiffeisen Investment si casa de avocatura Peli Filip.

"Nu consider deloc relevanta comparatia la sase luni, pentru ca ciclul tanzactiilor este aleator. S-a lungit foarte mult ciclul de incheiere a tranzactiilor, observam o scadere a pietei de M&A atat ca numar cat si a valorii medie. Valoarea medie a tranzactiilor a ajuns foarte, foarte jos, la un nivel istoric, iar limita de la care incepe intermedierea este foarte dificila. Iar noi discutam aum despre tranzactiile anuntate, ale caror valoare este publica, iar tranzactiile mari au sanse mai mari de a fi anuntate decat cele mice. Vedem o dinamica diferita in privinta segmentelor, mi se par notabil ca energia s-a oprit, ca sectorul financiar este la un maxim istoric al ultimilor 3-4 ani. De asemenea, vedem o influenta semnificativa a tranzactiilor regionale. Dar numitorul lor comun este ca nu sunt determinate de piata romaneasca. Din pacate pentru noi, atunci cand tranzactiile sunt regionale, sansa consultantilor locali sa le intermedieze este foarte mica. Ponderea tranzactiilor domestice in total este foarte mica. De asemenea, am intalnit in ultimii ani cu tranzactii outbound, adica acele tranzactii in care companii romanesti vor sa faca achizitii in strainatate. Sunt putine ca numar, dar mai multe ca in alti ani”, a spus Ioana Filipescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »


Setari Cookie-uri