Operatorul de servicii medicale private MedLife estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri pana la 75 milioane euro, de la 59 milioane euro anul trecut, si are in plan investitii de 3,5 milioane euro in extinderea retelei de hiperclinici in orasele mari din tara, scrie Mediafax.
"Anul acesta mizam pe o cifra de afaceri de 72 milioane de euro. Cu toate acestea, sunt premise sa ajungem la valoarea de 75 milioane de euro, aceasta diferenta fiind pusa in balanta de evolutia macroeconomica si de sumele pe care le vom contracta de la CNAS", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, Mihail Marcu.

Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 63 milioane euro, iar cifra de afaceri consolidata si auditata la nivel de grup, conform standardelor internationale, a fost de aproximativ 59 de milioane euro.

In primele trei luni ale acestui an, compania a inregistrat o cifra de afaceri la nivel de grup de 17,6 milioane euro, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioda a anului trecut, cand s-a situat la circa 14,8 milioane euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, cea mai mare rata de crestere a fost inregistrata la nivelul retelei de spitale care a raportat un avans de 29% fata de primul trimestru al anului trecut. In ceea ce priveste rata de crestere a retelelor de laboratoare si clinici, aceasta a ramas constanta, cele doua linii de business raportand majorari de 23%, respectiv 22% fata de 2012.

"Rezultatele din primul trimestru ne-au confirmat inca o data pozitia noastra de lider de piata. Am continuat sa inregistam un ritm important de crestere in conditiile in care piata agregata nu a depasit o crestere de 12-14% la nivel national. Vom pastra acest trend si in urmatoarea perioada, aditional vom face noi investitii care sa sustina business-ul nostru la nivel national. In acest sens, avem in plan sa incepem extinderea lantului de hyperclinici in orasele mari din tara, investitia initiala pentru acest proiect fiind de 3,5 milioane euro", a mai spus Marcu.

In perioada analizata, MedLife a avut peste jumatate de million de clienti in zona de retail (platitori cash), media zilnica a celor care au necesitat servicii medicale fiind de peste 5.500 de pacienti. In zona corporate, compania a castigat 20.000 de clienti noi, numarul total al celor arondati la serviciile MedLife fiind, in prezent, de 200.000 abonati.

In ceea ce priveste decontarile de la CNAS, reprezentantul MedLife spune ca derogarile de la regulile de aplicare a contractului cadru privind contractarea fondurilor publice de catre spitalele private duce la alterarea concurentei pe acest segment.

"Mentionam ca de la inceputul anului reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS au aprobat o serie de ordonante prin care au fost schimbate consecutiv regulile de aplicare a contracului cadru privind contractarea fondurilor publice de catre spitalele private in acest an. Astfel, daca prin contractul cadru publicat initial reiesea clar ca toate spitalele private vor avea un algoritm unanim de contractare a acestor fonduri – masura sustinuta public de catre MedLife - s-a ajuns in situatia in care prin aprobarea unor comisii paritare, sa se acorde derogari de la regulile general valabile si care sa duca, ca atare, la alterarea mediului concurential", a explicat Marcu.

El a adaugat ca este necesara o predictibilitate mai mare privind contractarea acestor fonduri, respectiv anuntarea cel tarziu in luna septembrie a anului precedent a contractului cadru si ale normelor de aplicare pentru anul urmator.

"De asemenea, propunem ca masura strategica, in vederea atragerii de investitori de calibru in acest sector, eliminarea tuturor comisiilor si a structurilor care pot acorda orice fel de derogari. Pentru ca investitorii si finantatorii sa investeasca in sectorul sanitar este nevoie de o vizibilitate mare si de ansamblu a modului in care functioneaza sistemul, dar si de masuri care sa duca la competitivitate pe termen mediu si lung. Daca regulile de contractare a fondurilor vor deveni clare si previzibile, investitorii in sanatate nu vor intarzia sa apara", mai spune Marcu.

MedLife este cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, activeaza pe piata inca din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare si farmacii.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in noua hiperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, opt laboratoare proprii de analize, sase spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie, trei maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, noua centre de excelenta cu specializare unica, sase farmacii proprii PharmaLife Med si prin colaborari cu 135 clinici medicale la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri