Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune ca in perioada urmatoare nu vor mai fi operate disponibilizari la companiile din portofoliul ministerului, ci dimpotriva se are in vedere angajarea a 300 de persoane in industria de aparare.
"Nu mai avem disponibilizari in perioada urmatoare, ci dimpotriva am negociat la sange cu Ministerul Finantelor sa facem angajari. Vrem sa angajam 300 de persoane in industria apararii. Dar vom discuta in 17 iunie cand vom avea o prima discutie in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii privind relansarea acestui domeniu. Nu discut despre disponibilizari dupa privatizari, dar noi nu avem in vedere disponibilizari si nici nu avem in vedere in acest moment intrarea in insolventa a vreuneia dintre companii. Avem sa stiti companii care in mod cu totul neasteptat au inregistrat pierderi. Ma refer la Plafar, la Romaero”, a declarat Vosganian intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

El spune ca in conditii normale aceste companii nu ar trebui sa inregistreze pierderi.

"Preferam sa urgentam privatizarea decat sa trecem la insolventa. Am discutat deja cu Guvernul in legatura cu dorinta noastra de a privatiza Romaero. Nu avem timp sa asteptam ca statul sa ajunga bun manager, pentru ca nu va mai avea ce sa managerieze atunci. Concluziile in ceea ce priveste capacitatea statului de a manageria sunt definitive", a mai spus ministrul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri