Compania americana Lufkin Industries, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje petroliere, va inaugura la jumatatea acestei luni fabrica din Aricestii Rahtivani - judetul Prahova, investitie a carei valoare se ridica la 130 de milioane de dolari.
In viitoarea facilitate de productie vor lucra circa 300 de angajati si se va produce in special utilaj petrolier.

Furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries a inceput constructia fabricii in octombrie 2010.

Unitatea va fi localizata pe un teren de 33 de hectare din cadrul parcului industrial Ploiesti West Park, pe care se estimeaza ca americanii au platit circa sapte milioane de euro, chiar daca suma tranzactiei nu a fost facuta publica.

Parcul industrial in care se desfasoara investitia Lufkin este dezvoltat de Petrica Usurelu si de grupul belgian Alinso.

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, a acceptat sa asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare si asistenta financiara de aproape 30% din costul facilitatii.

La inceputul lunii aprilie a acestui an, grupul american a fost preluat de catre General Electric (GE), in urma unei tranzactii care s-a ridicat la 3,3 miliarde de dolari.

Cu sediul in Texas, Lufkin are 4.500 de angajati in 40 de tari. In Romania compania detine o fabrica de echipamente pentru industria petroliera extractiva la Ploiesti, investitie finalizata in 2012.

Lufkin a inregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, in urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari in anul anterior. Profitul net al companiei a crescut in 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri