Holcim Romania lanseaza cea de-a XV-a statie ecologica de betoane, in Campulung, o investitie de aproximativ 750.000 euro, se arata intr-un comunicat al societatii.

De altfel, aceasta este prima statie mobila pe care compania o detine si, pentru inceput, va satisface nevoile de beton proaspat pentru proiectul privind modernizarea liniei de productie de la fabrica de ciment Holcim din zona.

"Aceasta investitie in tehnologie ecologica, de ultima ora, ilustreaza inca o data faptul ca protejarea mediului este parte integranta a activitatilor noastre. Ca urmare a angajamentului nostru fata de dezvoltarea durabila, Holcim Romania a fost prima companie care a introdus in Romania conceptul de statie ecologica de betoane odata cu lansarea statiei din Pitesti in 2001", a declarat Markus Wirth, director general Holcim Romania.

Statia mobila are o capacitate instalata de 93 metri cubi de beton pe ora si este complet automatizata, astfel incat sunt garantate atat calitatea constanta a betoanelor livrate, cat si furnizarea unei cantitati exacte.

Tehnologia de ultima ora folosita in aceasta statie ecologica de betoane permite reducerea la zero a emisiilor de praf si a zgomotului, dar si reciclarea reziduurilor de beton proaspat. Statia este operationala pe tot parcursul anului datorita sistemului de incalzire a aerului si apei, care permite producerea betonului in conditii optime chiar si pe timp friguros.

In prezent, compania le detine statii ecologice de betoane la Pitesti, Craiova, Cluj Napoca, Ploiesti, Oradea, Arad, Sibiu, Bucuresti - Chitila, Bucuresti - Pipera, Bucuresti - Progresul, Satu Mare, Brasov, Timisoara, Targu Mures si Campulung.

In acest an, Holcim Romania va continua sa investeasca peste 70 milioane in continuarea modernizarii tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, resursele umane, precum si in proiecte sociale.

Holcim este unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) si in servicii aferente industriei materialelor de constructie. Compania elvetiana a cucerit o prezenta puternica pe piata in peste 70 de tari, pe toate continentele. Holcim a fost una dintre primele companii din aceasta industrie care a investit in Europa de Est dupa 1989.

Holcim Romania S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si 4 statii de agregate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri