Domeniile Ostrov deschide primele facilitati de turism vini-viticol de la Dunare - un hotel cu o capacitate de 8 camere si un complex de vile de 16 camere, care va fi finalizat in urmatoarele 3 luni - anunta compania.

Pentru cele doua unitati turistice s-a alocat aproximativ un sfert din investitia propusa, de 4 mil. euro.

Compania mai are in plan constructia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri si 10 apartamente.

"Dat fiind ca suntem in mijlocul a mai bine de 1300 de hectare de vita de vie, acest proiect de turism vini-viticol include si un Centru Oenologic de afaceri si cooperare transfrontaliera, cu facilitati de cercetare ȋn domeniul viti-viticol. In viitor dorim ca vasele de croaziera care merg pe Dunare din Vestul Europei pana la Marea Neagra sa se opreasca si la noi", declara Oana Belu, actionar Domeniile Ostrov.

Pe langa vita de vie, Domeniile Ostrov mai detine 400 de hectare de pomi fructiferi, a caror productie merge in proportie de 70% catre export, atat in Vestul Europei, cat si in Est, in Rusia si in tarile ex-sovietice. In ultimii 2 ani investitiile in aceasta directie de business s-au ridicat la 1,5 mil. euro. Pe suprafetele pomicole de la Domeniile Ostov sunt cultivati caisi, ciresi, nectarini, piersici, nectarini, pruni, visini si nuci.

Domeniile Ostrov reprezinta brandul “umbrela” sub care se comunica si comercializeaza gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se intinde pe 1.300 de hectare. Alaturi de podgoria de vita de vie compania mai detine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi si 200 de hectare de legume.

Gamele producatorului Domeniile Ostrov sunt listate in retailul traditional si in HoReCa, dar si in lanturile internationale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland.

Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinaria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare si Canaraua Fetii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitie de 750.000 de euro in startup-ul romanesc Bunnyshell