Sika, unul dintre principalii jucatori mondiali din domeniul materialelor chimice speciale, prezent si pe piata locala, a achizitionat compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producator independent de materiale pentru izolatii, adezivi si produse chimice pentru constructii din Marea Britanie.
Everbuild are sediul in orasul Leeds, 270 de angajati si vanzari anuale de peste 73 de milioane euro.

Fondata in 1994, Everbuild este una dintre cele mai active companii de pe piata de constructii din Marea Britanie.. Compania are o unitate de productie pentru intreaga gama de produse chimice pentru constructii, avand inclusiv laboratoare si un hub logistic. Everbuild va functiona ca subsidiara a Sika UK si va fi condusa de actuala echipa de management.

„Alaturi de Sika, avem posibilitatea de a ne dezvolta afacerea si de a beneficia de o gama larga de capacitati de cercetare si dezvoltare pentru a continua in inovarea produselor”, a declarat David Seymour, fondatorul companiei britanice

Seymour va ramane in cadrul Everbuild pentru a conduce afacerea si a asigura o tranzitie usoara.

Aceasta achizitie va consolida pozitia Sika pe piata materialelor chimice pentru constructii, precum si in retelele de magazine specializate sau in cele DIY.

Compania Sika isi desfasoara activitatea si pe piata locala a materialelor pentru constructii, cu afaceri care anul trecut s-au ridicat la circa 20 de milioane de euro.

Potrivit estimarilor reprezentantilor companiei, si in acest an afacerile ar putea creste cu 5%, la 21 de milioane de euro, in conditiile unei stabilitati economice la nivel national.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania.

Pe plan local, compania numara circa 50 de angajati.

In prezent, Sika numara subsidiare in 80 de tari si aproximativ 15.200 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2012 Sika a generat vanzari de 4.892 milioane CHF.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri