Piata neagra a tigaretelor a scazut in luna mai pana la 12,6%, fata de 13,1% in martie, conform datelor companiei de cercetare Novel.
In ultimul an si jumatate, contrabanda cu tigarete s-a mentinut in jurul valorii de 13%.

Cele mai afectate regiuni de comertul ilicit raman si in luna mai regiunile Vest (28,8%), Nord-Est (23,5%) si Nord-Vest (19,8%).

Duty Free continua trendul ascendent din ultimele luni si ramane principala sursa a comertului ilicit (33,8%).

De asemenea, produsele cu timbru de Ucraina si Moldova inregistreaza o evolutie relativ constanta in mai, furnizand 26,6%, respectiv 24,9% din piata neagra a tigaretelor.

“Serbia continua tendinta de scadere, pana la 10,7%, comparativ cu 12,8% in luna martie", a declarat Marian Marcu, directorul companiei de cercetare Novel Research.

Industria tutunului este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al Romaniei. Anul trecut, producatorii de tigarete au platit la bugetul de stat peste 3 miliarde euro, reprezentand accize si taxe. Suma inseamna circa 2,7% din PIB si o contributie la veniturile bugetare de aproximativ 10%.

Cei mai importanti jucatori din industria locala a tutunului sunt British American Tobacco, Philip Morris si Japon Tobacco International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri