Vanzarile subsidiarei din Romania a producatorului britanic de medicamente GSK au scazut usor anul trecut la 637,4 milioane lei, de la 643,8 milioane lei in 2011, reiese din datele Cegedim, evolutie explicata de seful GSK Romania, Pascal Prigent, prin cresterea competitiei din partea genericelor, scrie Mediafax.
Si cota de piata s-a redus de la 6% in 2011 la 5,4% anul trecut.

"Pe Cegedim am avut o scadere. A crescut competitia genericelor (copii ale medicamentelor originale - n.r.), iar in Romania nu am avut optiuni cu care sa le inlocuim, pentru ca lista de compensare a fost inchisa. Acum, speram ca lista de medicamente compensate se va redeschide si vom lansa 12 produse noi. Majoritatea sunt oncologice", a declarat Prigent.

Si in primele trei luni din acest an, vanzarile GSK Romania au continuat sa scada, cu 16,5%, la 151,9 milioane lei, de la 182,1 milioane lei in primul trimestru din 2012.

Portofoliul GSK in Romania cuprinde vaccinuri si medicamente pentru aparatul respirator, urologie, HIV, hematologie, oncologie si dermatologie.

Compania a anuntat ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor.

GSK trebuie sa sa-si adapteze capacitatile de productie in functie de produsele pe care le vinde, a declarat Prigent, precizand ca decizia a fost luata in urma unei analize globale de scadere a capacitatilor de productie a formelor solide.

Potrivit reprezentantilor companiei, GSK va cauta un cumparator in termen de sase luni, dupa care, in lipsa acestuia, va incepe procedura de inchidere, care va fi finalizata la jumatatea anului 2015.

GSK mai detine in Romania distribuitorul de medicamente Europharm Distributie.

Grupul britanic GSK este al saselea producator de medicamente la nivel mondial, cu vanzari de 32,7 miliarde dolari anul trecut, potrivit datelor IMS Health. Compania detine primul loc in topul medicamentelor cu cele mai mari vanzari in 2012 cu produsul Seretide - pentru astm, cu livrari de 8,9 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri