Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica prin care General Electric Company a preluat controlul asupra Lufkin Industries.
"Aceasta operatiune are loc, in principal, in domeniul productiei si comercializarii de produse specifice pentru pomparea gazelor/petrolului din sonde catre suprafata. Produsele pe care Lufkin le ofera in Romania sunt sondele cu biela si echipamentele de automatizare si control (variatoare de viteza, sisteme de control si senzori) pentru sondele cu biela si pentru pompele cu cavitate progresiva. Avand in vedere ca activitatile desfasurate de parti in Romania nu se suprapun, operatiunea analizata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

General Electric (GE) este o companie americana cu activitati in energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare.

Texanii de la Lufkin Industries sunt de asemenea specializati in domeniul produselor si serviciilor petroliere si al celor privind distributia de energie electrica.

General Electric a anuntat in luna aprilie ca va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari.

In luna iunie a acestui an, texanii au inaugurat fabrica de 40 milioane de dolari din judetul Prahova, proiect inceput in urma cu trei ani.

Compania americana are planuri mari pe piata locala: vrea ca pana la finalul anului sa obtina venituri de 60 de milioane de dolari.

“Ne-am propus ca pana la finalului anului sa asiguram un rulaj de pana la 60 de milioane de dolari, dar tintim ca in urmatorii ani sa depasim pragul de 100 de milioane de dolari, mizand cu precadere pe pietele importante din regiune”, au precizat reprezentantii companiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri