Actionarii Transgaz Medias, companie controlata de stat, a desemnat marti un nou Consiliu de Administratie, condus Ion Sterian, administrator al companiei din 2007, potrivit unui comunicat al Transgaz transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Ceilalti administatori sunt avocatul Stefan Radu Cernov, George Bogdan Iliescu (director la BRD Corporate Finance), Ion Petru Vaduva (fost CEO al Tiriac Holdings) si economistul Nicolae Vlad Neacsu, propus de Fondul Proprietatea.
Vaduva a fost numit, in luna iunie, director general al Transgaz, potrivit Mediafax.

Cernov a fost ales in aceasta functie chiar daca la jumatatea lunii iunie a demisionat fin functia de administrator al Transgaz, motivul lui fiind eliminarea riscului afectarii imaginii Transgaz.

Cernov, specializat printre altele in energie si infrastructura, a fost asociat cu actualul ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructura, Dan Sova, in cadrul firmei de avocatura Sova & Asociatii.

Membrii Consiliului de Administratie al Transgaz au fost desemnati in luna aprilie, insa Fondul Proprietatea a solicitat companiei de stat convocarea unei noi AGA in care sa fie desemnati noi administratori prin vot cumulativ.

AGA a mai decis ca indemnizatie fixa lunara bruta a administratorilor, inclusiv a presedintelui Consiliului de Administratie, sa fie in cunatum de 4.037 de lei.

De asemenea, valoarea maxima a primei anuale de asigurare de raspundere profesionala pentru membrii Consiliului de Administratie a fost stabiliata la echivalentul a 50.000 de euro.

Transgaz estimeaza profit in scadere

Transportatorul de gaze naturale a bugetat pentru acest an un profit net de 271,9 milioane de lei, cu 17,4% mai mic fata de castigul de 329,3 milioane de lei raportat pentru anul trecut.

Compania mizeaza pe venituri totale de 1,6 miliarde de lei (361,1 milioane de euro), cu 12,6% mai mari fata de nivelul de 1,42 miliarde de lei din anul trecut.

Cheltuielile sunt prognozate la 1,26 miliarde de lei (284,4 milioane de euro), in urcare cu 23,5% fata de 2012.
Bugetul de venituri si cheltuieli al Transgaz a fost aprobat marti in AGA companiei.

Compania este controlata de Ministerul Finantelor Publice, care detine 58,5% din capital. Fondul Proprietatea are o participatie de14,9%, iar alti actionari cumuleaza 26,5% din titlurile transportatorului de gaze naturale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri