Posta Romana si firma de curierat DPD au incheiat un parteneriat pentru infiintarea unui serviciu de livrari internationale, care va fi operational din luna august, a anuntat divizia de servicii express a operatorului national postal, Prioripost.
"Acest parteneriat face parte din actiunile inscrise in noul plan de management al Prioripost. Incepand cu luna august, PrioriPost, in parteneriat cu DPD, va furniza un nou serviciu economic de curierat international rutier, efectuat in Europa. Prin utilizarea infrastructurilor celor doua branduri, Prioripost isi propune sa creeze un serviciu de livrari internationale", se arata intr-un comunicat.

Serviciul "RoadShip" va pune in comun infrastructura la nivel national pe care o detine Posta Romana cu infrastructura rutiera de talie internationala a firmei de curierat DPD. Conducerea PrioriPost estimeaza o crestere de cateva procente a cifrei de afaceri in urmatorul an ca urmare a parteneriatului.

Octavian Badescu (foto), fondatorul Sameday Courier, una dintre cele mai mari companii din curierat de pe piata locala, a preluat la finalul lunii aprilie din acest an divizia de curierat rapid a CNPR – Sucursala Express sau Prioripost. Aducerea lui Octavian Badescu a venit in contextul in care in acest an se doreste privatizarea Postei Romane si in care din 2014 se va liberaliza complet piata de curierat, CNPR pierzand calitatea de furnizor de serviciu universal.

Posta Romana are retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Serviciul furnizat impreuna cu DPD este complementar celor deja existente in portofoliul de servicii de curierat international al Prioripost, si anume SkyPak (serviciu international axat pe transport aerian, in parteneriat cu firma de curierat TNT Express) si EMS (serviciu international de livrare de documente si marfuri).

"Era necesara dezvoltarea unui astfel de serviciu pentru a completa oferta de curierat international a PrioriPost. In portofoliul nostru exista deja serviciile EMS si Skypak , oferite in parteneriat cu alti operatori. Am vrut sa integram in PrioriPost si un serviciu international complementar, insa pe cale rutiera, pentru a putea oferi clientilor servicii la costuri reduse", a declarat Octavian Badescu, performance manager al PrioriPost.

Cu afaceri de 1,2 miliarde de lei, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati postale.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Cu sediul central in Aschaffenburg (Germania), DPD livreaza doua milioane de colete pe zi si are peste 22.000 de angajati.

Citeste si: Octavian Badescu, fondatorul Sameday Courier, preia conducerea diviziei de curierat rapid a Postei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri