AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii, controlat de catre omul de afaceri Marcel Barbut, a pornit fabrica de vopsele si tencuieli decorative din Ploiesti.
In urma investitiei, care se ridica la 3,2 miloane de euro, compania AdePlast finalizeaza programul investitional de dezvoltare de peste 23 de milioane de euro demarat anul trecut.

“Am construit fabrica de vopsele si tencuieli decorative de la Ploiesti in aproape 9 luni. Am finalizat cu succes, la termenele programate, toate investitiile pe care ni le-am propus pentru acest an si, mai important, suntem in grafic cu obiectivele de business, la mijlocul anului avand o crestere de 31% fata de anul trecut”, a declarat Marcel Barbut, CEO-ul AdePlast.

Capacitatea de productie a fabricii de la Ploiesti se ridica la 50.000 tone pe an, in trei schimburi, egala cu cea de la Oradea.

“La Ploiesti vom produce vopsele, tencuieli decorative si amorse, avand in pregatire si o linie de lacuri si emailuri pe baza de apa. In momentul de fata divizia de vopsele a atins 9% din business-ul total al companiei, in cursul lunii iunie atingand nivelul de vanzari pe care l-am realizat in tot anul 2012. Ne aflam in grafic cu obiectivul nostru de a deveni un jucator foarte important si pe piata de vopsele”, a precizat Bogdan Pirvu, manager divizia de vopsele AdePlast care a tinut sa sublinieze ca fabrica de vopsea de la Ploiesti va alimenta inclusiv exportul catre Moldova, Ucraina, Bulgaria si tarile arabe.

Reprezentantul AdePlast a precizat ca luna trecuta compania a intrat oficial si piata din Bulgaria, o piata consolidata pe zona de vopsea, iar de atunci comenzile au inceput sa aiba o constanta.

In luna martie AdePlast a anuntat preluarea operatiunilor Düfa pentru piata din Romania si Bulgaria.

“Cu Düfa functionam pe un canal distinct de distributie. Aici avem brandurile bazate pe tehnologie germana cum sunt Dufa SuperWiess, WandWeiss si WandFarbe si altele binecunoscute, care au o dezvoltare complementara cu produsele AdePlast”, precizeaza Bogdan Pirvu.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren) sau Policolor si Fabryo (vopsele).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri