Rominserv, parte a Grupului Rompetrol, va realiza lucrarile de modernizare si cresterea a capacitatii de prelucrare a rafinariei Pavlodar a KazMunayGaz, valoarea contractului semnat la inceputul saptamanii fiind de 1,072 miliarde dolari.
Programul vizeaza extinderea capacitatii de procesare la 7 milioane de tone pe an, cresterea randamentului de rafinare, imbunatatirea calitatii produselor, precum si reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

In prima faza a proiectului, compania romaneasca va asigura proiectarea si procurarea materialelor si a echipamentelor necesare constructiei de noi instalatii, dar si pentru modernizarea celor existente.

In cursul anului 2014 rafinaria Pavlodar va analiza posibilitatea lansarii celei de-a doua etape a proiectului, ce are ca principale obiective imbunatatirea randamentului de prelucrare a titeiului si cresterea productiei de combustibili de calitate superioara. Aceasta faza este prognozata a se incheia in cursul anului 2018.

In cadrul programului vor fi modernizate un numar de 10 instalatii.

Rafinaria Pavlodar, situata in nord-estul tarii, a fost construita in 1978, fiind proiectata pentru procesare titeiului vest-siberian. Parte a KazMunayGas din 2009, aceasta este cea mai mare unitate de productie a produselor petroliere din Kazahstan si cea mai moderna din regiunea Asiei Centrale. In 2012, rafinaria a procesat o cantitate de 5 milioane de tone de titei.

Rominserv este contractorul general al Grupului Rompetrol, sustinand dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport. Rominserv a preluat in 2001 activitatile si experienta dobandita de Rompetrol SA (infiintata in 1974, cu ample proiecte in state precum Turkmenistan, Rusia, Irak, Serbia, Yemen, Sudan, Angolo, Egipt, Iordan, Mozambic si Iugoslavia).

Grupul Rompetrol este detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Compania este implicata in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in explorare si productie, servicii petroliere si industriale. Grupul Rompetrol intentioneaza sa devina una dintre cele mai importante companii petroliere integrate din Europa, din regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane. In 2012, Grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 10,8 miliarde dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri