Statisticile agricole prezentate in ultimele zile arata ca Romania are peste 990.000 de exploatatii care detin suprafete de peste doua hectare. Administratorii acestora ar fi trebuit sa se inregistreze inca de acum o luna la Fisc, in vederea impozitarii, dar numai o parte foarte mica dintre ei au si trecut pe la administratiile financiare pentru a depune formularul 221.

Mai exact, potrivit datelor transmise la solicitarea „Adevarul“ de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), „pana la data de 26 iulie 2013 au fost inregistrate 162.933 de declaratii privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit pentru anul 2013 (formular 221)“.

ANAF precizeaza, in continuare, ca „nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 la 500 de lei, potrivit dispozitiilor art. 219 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare“.

Cititi mai mult in Adevarul


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Taxele şi impozitele locale vor crește pentru bucureșteni în 2021
Setari Cookie-uri