Exporturile companiei Romarm pe anul 2005 au totalizat suma de 40 milioane dolari, dublu fata de anul precedent, a declarat, pentru ROMPRES, directorul acestei companii, Pavel Matiu.

In primele cinci luni ale lui 2006 exporturile au depasit 16 milioane dolari, a mentionat directorul Matiu, care a adaugat ca obiectivul pentru acest an este depasirea plafonului de 50 milioane dolari.

"Acest lucru este dificil de realizat pentru ca pe piata externa ne confruntam cu o concurenta extraordinara, iar pe plan intern necesarul pentru fortele armate sau din sistemul national de aparare este mult mai redus", a subliniat Matiu.

El a spus ca valoarea comenzilor pe care armata romana le face catre companiile apartinand Romarm nu se ridica la un milion de euro.

"E nevoie sa ne facem cunoscuta prezenta si la noi acasa. Am ajuns sa producem mai mult pentru export decat pentru sistemul national de aparare", a afirmat Pavel Matiu.

Acesta a fost, de altfel, si unul din motivele care au determinat SC Romarm SA si Ministerul Economiei si Comertului sa organizeze in poligonul militar de la Domnesti o prezentare de armament, munitie de infanterie si tehnica de lupta din productia curenta.

"Compania Romarm a avut initiativa de continua seria de prezentari cu tematica, inceputa in luna aprilie la Moreni - unde au fost prezentate tipurile de vehicule blindate pe care industria autohtona le poate produce pentru armata romana sau pentru export", a declarat, in context, directorul Romarm.

El a explicat ca a organizat in mod special o zi pentru prezentarea armamentului de infanterie de la pustile de asalt calibrul 5,56 milimetri pana la mitralierele grele de 14,5 milimetri. in cadrul prezentarii au fost expuse munitii de diferite calibre - toate standardizate NATO - precum si echipamente si aparatura anexata acestor arme.

In prezent, in industria de aparare mai lucreaza aproximativ 2.800 de angajati, aproximativ 40 la suta din aceasta industrie fiind privatizata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri