Horoi, Agricola: Manifestam un optimism mai mult decat rezervat. Anul trecut eram mai increzatori

In mediul economic real impactul indicatorilor macro usor imbunatatiti nu se simte, ceea ce face ca oamenii de afaceri sa manifeste un optimism mai mult decat rezervat, spune Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

“Faptul ca in fiecare zi avem cereri de la tineri – si nu numai – aflati in cautare disperata a unui loc de munca este suficient pentru a nu putea spune ca economia se relanseaza. Starea de blazare generala pe care o percepem in intalnirile cu oamenii din mediul economic, din sanatate, invatamant, ne face sa manifestam un optimism mai mult decat rezervat. Anul trecut eram mai increzatori”, afirma Grigore Horoi.

Potrivit acestuia, autoritatile ar trebui sa defineasca in mod clar obiectivele pe termen mediu si lung si sa aloce resurse pentru realizarea acestora.

“Doar atunci vom putea afisa sau vorbi despre optimism. Agricola realizeaza cresteri, isi realizeaza obiectivele, dar atata timp cat in jur «nimic nu misca» - poate cu exceptia agriculturii – suntem constienti ca nu putem vorbi de un progres general pe termen mediu”, completeaza Horoi.

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 286, 6 mil. lei, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri