In ciuda unei cresteri de numai 1,7% a PIB in primul semestru al acestui an, economia Romaniei va fi in continuare sustinuta intr-o mare masura de agricultura, o ramura industriala care va asigura bunul mers al Romaniei catre o evolutie financiara, sustin reprezentantii Lindab, unul dintre cei mai mari producatori de acoperisuri metalice din Romania.
“Toate prognozele economice spun ca va fi un an mai bun. Cresterea economica este fragila si se datoreaza conjuncturii favorabile din agricultura, care nu stim daca se va repeta si in 2014. Alte sectoare nu par sa contribuie la cresterea PIB”, sustine Andrei Sulyok (foto), directorul general Lindab Romania.

In ceea ce priveste evolutia segmentului de constructii, Sulyok ramane pesimist sugerand ca evolutia pozitiva a PIB nu a influentat in niciun mod domeniul constructiilor.

“Nu am semnalat crestere a consumului pe sectorul nostru de activitate, dar suntem increzatori pentru o revenire a consumului in a doua parte a anului”, a precizat seful Lindab.

Conform datelor Lindab, piata de profile metalice s-a ridicat anul trecut la 125 de milioane de euro.

Comparativ cu perioada similara a anului precedent, Lindab estimeaza ca in acest an business-ul va atinge un nivel similar cu cel din 2012.

La nivel anului trecut afacerile Lindab s-au situat la pragul de 20 milioane de euro.

Pe langa suedezii de la Lindab si rivalii finlandezi de la Ruukki sau Bilka Steel– liderii pietei de profile metalice, piata de invelitori mai are in componenta sa producatorii de acoperisuri cu tigla din beton, ceramica, ondulata sau din bitum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri