Posta Romana, compania Electrocentrale Grup si societatile de producere a agentului termic din Braila, Onesti, Suceava si Bacau vor incepe procedura de disponibilizare de angajati, operatiune posibila dupa ce Guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea venitului de completare.

Printr-un set de hotarari aprobate in sedinta de miercuri, Guvernul a dispus alocarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a fondurilor destinate platii in acest an a venitului de completare pentru persoanele disponibilizate la aceste societati.

Astfel, pentru angajatii care vor fi disponibilizati de la Posta Romana au fost alocate 7,4 milioane lei, iar pentru Termica Suceava au fost aprobate 1,7 milioane lei, scrie Mediafax.

Pentru CET Braila au fost alocate 814.000 lei, pentru Termon Onesti au fost acordate 216.000 lei, pentru Electrocentrale Grup au fost aprobate 225.000 lei, iar pentru CET Bacau au fost alocate 264.000 lei, tot pentru plata venitului de completare.

Conform planurilor de disponibilizare aprobate anterior la nivelul societatilor, Posta Romana va renunta la 3.650 de angajati incepand cu luna septembrie (dintr-un total de 32.887 salariati), CET Braila, la 140 de angajati, Termon Onesti, la 37 de angajati, Termica Suceava, la 295 angajati, CET Bacau, la 104 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Reconversie profesionala GRATUITA: cum poti deveni ospatar sau frizer