Exporturile de incaltaminte si marochinarie ale companiilor romanesti in Japonia este in continua crestere, in primele 6 luni ale anului cifrandu-se la 2 mil. euro.

„Niponii sunt realmente fascinati de creatiile romanesti de incaltaminte si marochinarie, iar cererea este tot mai mare. Daca anul trecut am vandut japonezilor produse din piele de 4,5 milioane de euro, anul acesta vom depasi pragul de 5 milioane”, a declarat in exclusivitate pentru wall-street.ro, Violeta Radu, producator si membru al conducerii asociatiei patronale Sfera Factor.

Pana la jumatatea acestui an, valoarea exporturilor in Tara Soarelui Rasare a depasit doua milioane de euro, conform datelor patronatului Sfera Factor, care reuneste 90% din exporturile de profil.

„Japonezul obisnuit nu e consumator de marci de prestigiu, exclusiviste si foarte scumpe, dar este dispus sa plateasca un pret bun pentru originalitate si calitate. Deci, vindem produse sub branduri proprii, care nu sunt ieftine, dar sunt foarte apreciate.” a mentionat Radu.

In scopul atragerii si altor producatori autohoni spre a se alatura celor deja prezenti pe pietele externe, patronatul Sfera Factor va organiza la Bucuresti, in perioada 3-6 septembrie, Targul International de Incaltaminte, Confectii si Acesorii, Next Season, a noua editie a acestui eveniment bianual. Pentru 2013, targul va veni in intampinarea dorintei praticipantilor de a fi pusi in tema cu preocuparile Ministerului Economiei in privinta crearii unui brand de tara al acestui sector si de a intra in contact nemijlocit cu mari buyeri (contractori) nationali si internationali, unii veniti pentru prima oara in Romania, special pentru a prospecta oferta de la Next Seson.

Industria romaneasca de incaltaminte, confectii si produse de marochinarie numara peste 45.000 de angajati. Este industria cu cea mai mare acoperire externa, avand stabilite contracte comerciale cu firme din 150 tari. Astfel, anul acesta, in premiera, dupa multi ani, dinamica exporturilor (diferenta dintre export si import) de profil a devenit pozitiva, inregistrand o crestere de 10%, fata de o scadere de aproape 10% in 2012. In valori absolute, exporturile de incaltaminte, confectii si accesorii din piele au atins dupa primele sase luni, un excedent de aproape 125 milioane euro, conform Sfera Factor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Otter ajunge la 36 de magazine Tezyo in Romania