Importatorul si distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania, parte a grupului sloven Gorenje, anunta lansarea noii generatii de aparate frigorifice, ION Generation, acestea contribuind la atingerea unui volum de vanzari de cel putin 4.000 de bucati de aparate frigorifice in acest an.
“Lansarea noii game de frigidere va avea un impact pozitiv in business-ul companiei pe plan local, intarind increderea in produsele noastre”, a declarat Damir Drazetic, director general al Gorenje Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment 70% din afacerile companiei pe plan autohton sunt realizate de vanzarile de electrocansicele mari. Dintre acestea, 15% din livrari sunt reprezentate de aparatele frigorifice.

Damir Drazetic a mai subliniat ca noua gama ION Generation ofera produse de categorie medium si premium, pretul de vanzare pornind de la 1.299 lei.

Gama ION Generation a fost lansata pe piata din Romania in acelasi timp ca si pe pietele din intreaga Europa, Asia, America sau Australia. Aceasta propune clientilor trei categorii de produse: Essential, Advanced si Superior.

Sediul central al companiei Gorenje este in Slovenia, unde se afla una dintre cele mai moderne linii de productie din lume. Anual, vanzarile Gorenje depasesc suma de 5 milioane de produse in peste 70 de tari.

La inceputul lunii iulie, Panasonic Corporation a preluat o participatie de 13% din grupul sloven Gorenje.

Producatorul japonez de electronice va renunta in timp la diviziile neprofitabile din portofoliu, concentrandu-si activitatea pe electrocasnicele de mici si mari dimeniuni, achizitionarea a 13% din grupul Gorenje fiind unul dintre cei mai importanti pasi in aceasta directie, noteaza Reuters.

Pentru participatia minoritara, Panasonic a platit circa 10 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri