Grupul britanic GlaxoSmithKline a primit mai multe oferte pentru vanzarea fabricii de la Brasov decat s-a asteptat atat de la companii internationale, cat si nationale, a declarat, potrivit Medafax, directorul general al GSK Romania, Pascal Prigent.

"Suntem in discutii cu potentiali cumparatori. Am primit mai multe oferte decat ne-am asteptat, atat de la companii internationale, cat si nationale. Mai mult nu putem spune acum", a aratat Prigent.

GSK a anuntat, la sfarsitul lunii iunie, ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor.

Pascal Prigent preciza atunci ca decizia a fost luata in urma unei analize globale de scadere a capacitatilor de productie a formelor solide.

"Doar o fabrica a fost afectata de acesta decizie globala, cea din Brasov. A fost o surpriza si pentru noi. A fost aleasa fabrica din Brasov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru ca nu avea flexibilitatea de a trece la o alta tehnologie si era o fabrica mai mica decat celelalte. (...) Produsele fabricate la Brasov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014, dupa ce vom incheia perioada de gasire a unui cumparator. Vanzarile companiei nu vor fi afectate pentru ca vom aduce produsele de la acele fabrici", a aratat Prigent.

Fabrica GSK are 243 de angajati. Unitatea de la Brasov, in care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari, exporta peste 60% din productie in 60 de state.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
GSK: Ce nevoi au consumatorii dintr-o piata de sanatate subfinantata