Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declara ca sustine constituirea unei comisii parlamentare speciale pentru analizarea proiectului privind exploatarea de aur de la Rosia Montana si ca este in favoarea votului deschis asupra proiectului de lege.

"Pe un proiect care starneste in chip firesc foarte multe discutii, foarte multe controverse in opinia publica romaneasca, iata chiar in strada, cum ar fi Rosia Montana, la Parlament eu cred... asta vom discuta si vom decide in Parlament, ca va trebui constituita o comisie care sa se dedice acestui proiect si o comisie deschisa, in care oamenii, organizatiile neguvernamentale, cei interesati in acest subiect sa se exprime, sa o poata face nu doar in strada, nu doar pe forumuri, nu doar in presa, ci si acolo unde propriu-zis se ia decizia", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL a criticat, de asemenea, inconsecventa presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste promovarea proiectului de la Rosia Montana. Antonescu a amintit faptul ca seful statului indemna textual si oficial ca Guvernul Ungureanu sa promoveze acest proiect.
"Astea sunt jocuri de natura politica, mic electorala. E o tema mare pentru Romania daca acest proiect se face sau nu se face, in ce conditii se face... mult mai mare decat daca Basescu, Ponta, Antonescu, Popescu isi smulg unul altuia doua procente electorale, trei, cinci, sapte", a mai afirmat liderul PNL.

Antonescu a fost intrebat daca poate sa precizeze cum va vota in cazul proiectului de lege privind Rosia Montana.

"Nu, pentru ca nu sunt, asa cum nu sunt cei mai multi dintre parlamentari in posesia tuturor datelor si tuturor argumentelor pro sau contra. Nu aveti insa nicio grija, chiar daca se va opta pentru un vot secret - eu personal de cate ori nu e vorba de persoane sunt pentru votul deschis, in sensul asumarii responsabilitatilor de catre orice parlamentar si orice partid - dar si daca se va ajunge sa zicem, ceea ce nu cred, la un vot secret, am sa va spun ce am votat, am sa va spun care e pozitia PNL", a raspuns presedintele PNL.

La randul sau, premierul Victor Ponta a spus ca saluta propunerea liderului PNL pentru constituirea unei comisii parlamentare speciale care sa analizeze proiectul privind Rosia Montana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si