MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri la nivel de grup de 35,2 milioane euro, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioda a anului trecut.

Potrivit companiei, rezultatele raportate sunt in linie cu obiectivele de business in pofida contextului economic dificil, dar si a unui climat incert si nefavorabil ce s-a creat pe piata serviciilor medicale din cauza lipsei de predictibilitate in ceea ce priveste regulile de contractare a fondurilor publice de catre unele spitale private.

“Primul semestru a fost pentru MedLife o perioada destul de aglomerata in care a trebuit sa ne disipam efortul pe doua fronturi. Pe de o parte sa fim activi, sa optimizam modelul nostru de business si sa ne consolidam ca atare pozitia de lider de piata si, pe de alta parte, sa facem o serie de demersuri catre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari care sa conduca la o trasparenta si o claritate mai mare a regulilor de contractare a fondurilor publice de catre unele spitale private. Daca primul obiectiv a fost realizat cu succes, compania inregistrand o cifra de afaceri in linie cu estimarile initiale, pentru cel de a-l doilea obiectiv mai este loc de clarificari. Speram ca aceasta situatie se va imbunatati macar la nivelul normelor aplicate in 2014”, a declarat Mihai Marcu (foto), presedinte CA MedLife.

De asemenea, reprezentantii companiei au confirmat estimarile anuntate la inceputul anului privind cifra de afaceri pentru anul in curs, acestea fiind de 72 milioane euro.

MedLife a inregistrat in primele sase luni din acest an cca 870.000 de clienti in zona de retail (platitori cash), in avans cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aditional, aceasta a raportat peste 11.000 de internari la nivelul celor 6 spitale proprii in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a mentinut ritmul de crestere si pe segmentul corporate. Astfel, in portofoliu companiei au fost adusi in primele 6 luni 38.000 de clienti noi, numarul total al celor arondati la serviciile MedLife fiind, in prezent, de 238.000 abonati.

Potrivit reprezentantilor companiei, inceputul celui de al doilea semestru a fost marcat de inaugurarea Centrului de Genetica si Biologie Moleculara – MedLife Genetics.

Alaturi de inaugurarea Centrului de Genetica si Biologie Moleculata, MedLife a inceput anul acesta demersurile pentru deschiderea a patru ambulatorii de mari dimensiuni in orasele mari din tara, acestea urmand sa fie finalizate in perioada urmatoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Proiect pentru diagnosticarea pneumoniei, premiat cu 25.000 de dolari