Bucurestiul a reprezentat pentru multe companii poarta de deschidere a afacerilor proprii in Romania. Si chiar daca Capitala ramane principala visterie, tot mai multi jucatori pe piata de larg consum decid sa isi extinda retelele din teritoriu
Retailerul german Kaufland va deschide cel de al noulea sau magazin in Romania pe 15 iunie, ultima destinatie a nemtilor fiind Cluj. Potrivit companiei, investitia in noul magazin se ridica la aproximativ 8,5 milioane de euro, ridicand astfel valoarea totala a investitiilor Kaufland in Romania la peste 160 de milioane de euro. Hipermarket-ul are o suprafata de 5.500 de metri patrati si dispune de o parcare pentru clienti de 265 de locuri. Magazinul din Galati se alatura altor opt magazine deschise in tara noastra din octombrie 2005, celelalte locatii Kaufland fiind Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures si Galati.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG, care a renuntat de curand sa mai investeasca pe piata locala in reteaua proprie de magazine de tip discounter. Potrivit surselor Wall-Street, aceasta mutare se refera exclusiv la operatiunile grupului german in sectorul magazinelor de tip discounter (cele sub brandul Lidl).

KFC ajunge in Galati

Lantul de restaurante care comercializeaza produse din carne de pui Kentucky Fried Chicken KFC a semnat un acord cu Euromall Galati, KFC urmand sa isi deshida un restaurant la atajul al treilea din noul comlex comercial.

Potrivit reprezentantilor Euromall, citati de Rompres, in curand va fi deschis un restaurant KFC si la Euromall Ploiesti. Euromall este o investitie franceza de peste 45 milioane euro. Complexul comercial va fi construit in centrul municipiului Galati, pe o suprafata de 50.000 metri patrati, avand deja autorizatia de construire si contracte incheiate cu branduri internationale si nationale pentru 25 la suta din suprafata destinata inchirierii. Finalizarea complexului comercial Euromall Galati este preconizata a avea loc in 2007.

KFC a deschis deja 16 restaurante in mai multe orase din Romania, avand un plan de dezvoltare care se va concretiza cu deschiderea a inca 15 restaurante in urmatorii trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri