Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food, a fost numit membru in consiliul de supraveghere al gigantului rus X5 Retail Group N.V. (X5), pozitie pe care o va detine timp de patru ani, anunta compania.

Pawel Musial, 45 de ani, a mai detinut functii in comitetele de supraveghere in Ucraina, la Eko Market (presedinte) si Profi Rom Food, din 2008. Din 2006 pana in 2007, Pawel a fost director comercial si membru al consiliului director X5, iar inainte a fost director general si director operational al lantului Perekrestok, din 2004. Inainte de Perekrestok, Pawel a detinut posturi de conducere in retailul polonez, inclusiv timp de cinci ani in cadrul Tesco Polska, ultima sa functie fiind de director regional.

El va conduce in paralel operatiunile Profi in Romania.

In afara de Pawel Musial, din consiliul de supraveghere X5 fac parte Dmitry Dorofeev – presedinte si director management si control portofoliu Alfa Group, Mikhail Fridman - membru fondator Alfa Group, David Gould – presedinte al Comitetului de Auditare si director adjunct pentru Dezvoltare, Finante si Control la Alfa Group Consortium din 2000, Alexander Tynkovan – presedintele comitetului de tranzactii cu parti afiliate si fondatorul M.video, Christian Couvreux – presedintele comitetului pentru strategii Expert, care a detinut si pozitii de top in cadrul retailerului francez Group Casino, Alexander Malis - membru si director general Euroset, cel mai mare retailer de telefoane mobile din Rusia, Igor Shekhterman – presedintele comitetului de nominalizare si remunerare si managing partner la RosExpert, partenerul rus din alianta cu Korn/Ferry International.

X5 este unul dintre cei mai importanti retaileri alimentary din Rusia, administrand lantul de magazine discount Pyaterochka, supermarketurile Perekrestok, hipermarketurile Karusel, canalul de retail online E5.ru si diferite alte magazine.

Citeste si:
Hidroelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere
Hidroelectrica are un nou...

X5 numara 4.031 magazine, detinand pozitia de lider de piata atat la Moscova, cat si la St. Petersburg. Portofoliul sau include 3.419 magazine discount, 378 supermarketuri, 79 hypermarketuri si 155 de alte magazine, operand totodata sub franciza 439 de magazine din intreaga Rusie. Actiunile X5 sunt tranzactionate la bursa de la Londra.

X5 face parte din Alfa Group Consortium, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii private din Rusia, cu interese in petrol si gaze, banci comerciale si de investitii, managementul proprietatilor, asigurari, retail, telecomunicatii, utilitati (apa) si investitii pentru situatii speciale. Pe langa X5 Retail Group, in portofoliul Alfa Group se mai afla Alfa-Bank, TNK-BP, VimpelCom, A1 Group, Alfa Capital Management, AlfaStrakhovanie Group si Rosvodokanal Group.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA