Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica a numit trei noi membri in Directorat, ca urmare a finalizarii procesului de recrutare si selectie, iar Ioan Diaconu si Adrian Constantin Rusu au fost revocati, dupa sase luni la conducerea firmei.

Noua componeneta a Directoratului este condusa tot de Stefan Doru Bucatarul, iar ceilalti patru membri sunt Constantin Vaduva, Gabriel Mustea, Ciprian Gheorghe Diaconu si Florin Mihaita Boangiu, scrie Mediafax.

Mandatul se acorda membrilor Directoratului pentru o perioada de patru ani.
Ioan Diaconu si Adrian Constantin Rusu au fost numiti in martie in functia de membri ai Directoratului.

Directorul general al Transelectrica si ceilalti membri ai Directoratului ar putea primi o remuneratie anuala bruta de pana la 1,4 mil.lei (323.000 euro) fiecare.

Remuneratiile vor avea o componenta fixa si doua componente variabile.

Citeste si:
Fostul sef al Transelectrica, trimis in judecata: care este motivul
Fostul sef al Transelectrica,...

Pentru membrii Directoratului suma fixa propusa este de 288.000 de lei brut/an (64.000 de euro), la care se adauga o componenta variabila platita trimestrial si una anual, in functie de atingerea unor indicatori de performanta. Cele doua indemnizatii variabile nu pot depasi de doua ori suma fixa, potrivit propunerii Comitetului de nominalizare si remunerare, care urmeaza sa fie discutata de actionarii Transelectrica intr-o AGA programata pentru finele lunii septembrie.

Astfel, sumele alocate Directoratului ar urma sa plece de la 24.000 de lei brut pentru fiecare membru.

Potrivit unor decizii AGA de la finele lunii mai, remuneratiile brute lunare pentru Directorat sunt cuprinse intre 6.800 de lei (1.500 euro) si 38.000 de lei (8.800 euro), iar Consiliul de Supraveghere de 7.000 lei (1.600 euro). Remuneratiile sunt provizorii, pana la AGA de la finele lunii septembrie, si au fost stabilite la o zi dupa ce premierul Ponta a anuntat plafonarea salariilor in companiile de stat.

Potrivit propunerilor Comitetului de nominalizare si remunerare, pe langa indemnizatia fixa membrii Directoratului ar urma sa incaseze doua indemnizatii brute variabile de maxim 1,1 milioane lei (259.000 de euro) anual. Jumatate din aceasta suma, respectiv 576.000 de lei (129.000 de euro), va fi platita in transe trimestriale, iar cealalta jumatate va fi achitata o singura data pe an.

Citeste si:
Romania are, luni, cea mai ieftina energie electrica din regiune
Romania are, luni, cea mai...

La finalul mandatului, fiecare membru al Directoratului va mai primi o suma calculata in raport cu perioada in care a ocupat functia.

Astfel, pentru un mandat de patru ani, directorii vor incasa fiecare pana la 2,3 milioane lei (516.000 de euro), suma rezultata din inmultirea numarului de ani de mandat cu de doua ori cel mult indemnizatia anuala bruta fixa, de 288.000 de lei.

Cuantumul remuneratiilor variabile va fi stabilit in functie de anumite obiective si criterii de performanta (printre care EBITDA, cresterea productivitatii, realizarea planului de investitii) mentionate intr-un plan de administrare a companiei pentru perioada 2014 - 2017.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 7,11%.

Citeste si:
Fostul sef al Transelectrica a fost arestat preventiv
Fostul sef al Transelectrica...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica