Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica a numit trei noi membri in Directorat, ca urmare a finalizarii procesului de recrutare si selectie, iar Ioan Diaconu si Adrian Constantin Rusu au fost revocati, dupa sase luni la conducerea firmei.

Noua componeneta a Directoratului este condusa tot de Stefan Doru Bucatarul, iar ceilalti patru membri sunt Constantin Vaduva, Gabriel Mustea, Ciprian Gheorghe Diaconu si Florin Mihaita Boangiu, scrie Mediafax.

Mandatul se acorda membrilor Directoratului pentru o perioada de patru ani.
Ioan Diaconu si Adrian Constantin Rusu au fost numiti in martie in functia de membri ai Directoratului.

Directorul general al Transelectrica si ceilalti membri ai Directoratului ar putea primi o remuneratie anuala bruta de pana la 1,4 mil.lei (323.000 euro) fiecare.

Remuneratiile vor avea o componenta fixa si doua componente variabile.

Pentru membrii Directoratului suma fixa propusa este de 288.000 de lei brut/an (64.000 de euro), la care se adauga o componenta variabila platita trimestrial si una anual, in functie de atingerea unor indicatori de performanta. Cele doua indemnizatii variabile nu pot depasi de doua ori suma fixa, potrivit propunerii Comitetului de nominalizare si remunerare, care urmeaza sa fie discutata de actionarii Transelectrica intr-o AGA programata pentru finele lunii septembrie.

Astfel, sumele alocate Directoratului ar urma sa plece de la 24.000 de lei brut pentru fiecare membru.

Potrivit unor decizii AGA de la finele lunii mai, remuneratiile brute lunare pentru Directorat sunt cuprinse intre 6.800 de lei (1.500 euro) si 38.000 de lei (8.800 euro), iar Consiliul de Supraveghere de 7.000 lei (1.600 euro). Remuneratiile sunt provizorii, pana la AGA de la finele lunii septembrie, si au fost stabilite la o zi dupa ce premierul Ponta a anuntat plafonarea salariilor in companiile de stat.

Potrivit propunerilor Comitetului de nominalizare si remunerare, pe langa indemnizatia fixa membrii Directoratului ar urma sa incaseze doua indemnizatii brute variabile de maxim 1,1 milioane lei (259.000 de euro) anual. Jumatate din aceasta suma, respectiv 576.000 de lei (129.000 de euro), va fi platita in transe trimestriale, iar cealalta jumatate va fi achitata o singura data pe an.

La finalul mandatului, fiecare membru al Directoratului va mai primi o suma calculata in raport cu perioada in care a ocupat functia.

Astfel, pentru un mandat de patru ani, directorii vor incasa fiecare pana la 2,3 milioane lei (516.000 de euro), suma rezultata din inmultirea numarului de ani de mandat cu de doua ori cel mult indemnizatia anuala bruta fixa, de 288.000 de lei.

Cuantumul remuneratiilor variabile va fi stabilit in functie de anumite obiective si criterii de performanta (printre care EBITDA, cresterea productivitatii, realizarea planului de investitii) mentionate intr-un plan de administrare a companiei pentru perioada 2014 - 2017.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 7,11%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri