Grupul Teraplast va incepe de anul acesta productia de structuri metalice zincate pentru constructii, prin intermediul subsidiarei Plastsistem, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro intr-o fabrica de profil.

Investitia a fost finantata in proportie de 50% din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”. Structurile zincate inlocuiesc in portofoliul Plastsistem structurile metalice clasice.

„La nivel de companie ne-am propus ca in urmatorii trei ani divizia de structuri zincate sa ajunga sa reprezinte cel putin 20% din cifra totala de afaceri”, a declarat Alexandru Stanean (foto), director general Plastsistem SA

Compania Plastsistem, membra a grupului Teraplast, produce in principal panouri termoizolante de perete si acoperis cu miez de spuma poliuretanica si este intre primii trei jucatori de pe piata locala de profil. Fabrica de panouri sandwich este localizata in Parcul Industrial Teraplast si dezvolta o capacitate de productie anuala de 2,2 milioane metri patrati.

In 2012, compania a obtinut o cifra de afaceri de 90 de milioane de lei, iar pentru anul acesta s-a bugetat o cifra de afaceri de aproximativ 112 milioane lei, avand in vedere debutul vanzarii structurilor zincate.

Fabrica de structuri zincate are o capacitate de 3.000 tone/an si se pot realiza profile de tip: Z, C, U sau Sigma cu inaltimea sectiunilor cuprinsa intre 100 si 400 mm si grosimi de la 1 la 4 mm. Aceste tipuri de profile zincate se pot utiliza la constructia diverselor tipuri de hale si depozite, ca structuri principale, secundare sau pentru supraetajari si mansardari.

Grupul Teraplast, care include companiile Teraplast, Politub si Plastsistem, este unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme in domeniul instalatiilor, constructiilor si amenajarilor din Romania.
Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 30 iunie 2013, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%) si Alti actionari (46,26%).

Compania Plastsistem este responsabila cu productia de panouri sandwich cu spuma poliuretanica si structuri zincate, participatia companiei Teraplast in Plastsistem fiind de 78,71%. Compania detine doua facilitati de productie, una destinata panourilor sandwich in Parcul Industrial Teraplast, investitia companiei in aceasta locatie fiind de peste 6,8 milioane de euro si una in Bistrita destinata structurilor zincate.

Compania Politub produce tuburi si tevi PE, de medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Teraplast detine o participatie de 50% in Politub, celalalt actionar fiind compania franceza Socotub. In 2010 compania Politub a finalizat relocarea facilitatilor de productie la Saratel, investitia cifrandu-se la la aproximativ 3,2 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri