Casa de Insolventa Transilvania a fost numita administrator judiciar al companiei de constructii Alpine, care a intrat in insolventa la mijlocul acestui an ca urmare a falimentului companiei-mama.

Termenul pentru definitivarea tabelului de creditori a fost stabilit pentru luna decembrie a acestui an.

”Principalele lucruri pe care le urmarim in reorganizarea companiei sunt stabilizarea financiara a acesteia si salvarea locurilor de munca. Vom reusi astfel sa cream o independenta juridica si financiara care sa ne permita achitarea datoriilor si mentinerea patrimoniului existent”, a declarat Rudolf Vizental, managing partner in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

Alpine, subsidiara a Alpine Bau Gmbh din Austria, a doua firma de constructii austriaca, a intrat in procedura de insolventa ca o consecinta a declararii falimentului companiei-mama si pe fondul unui context nefavorabil ce afecteaza domeniul constructiilor.

Compania avea datorii de peste 2,56 mld. euro si pierderi de 450 mil euro in 2012.

Vizental, CITR: Constructorii...
Citeste si: Vizental, CITR: Constructorii nu vor supravietui fara sa se asocieze

In ultimii doi ani mai multe companii mari de constructii au fost afectate de situatia economica dificila si au intrat in insolventa. Casa de Insolventa Transilvania gestioneaza insolventele unor companii de dimensiuni mari si foarte mari din domeniu, precum Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.

Alpine, fondata in 1998, este una dintre cele mai cunoscute companii de constructii de drumuri din tara. In prezent are un numar de 160 de angajati si este organizata si condusa dupa sistemul austriac al companiei-mama, care a activat in domeniu din 1965.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romstrade are nevoie de finantare