Biso Romania, sucursala a producatorului austriac de utilaje agricole Biso Schrattenecker, vrea sa investeasca anul viitor 2 milioane euro pentru constructia de silozuri, introducand un sistem de finantare a achizitiilor de utilaje de catre fermieri in schimbul unor cantitati de cereale.

"In ultimii trei ani am investiti 8,5 milioane de euro la centrul de competenta de la Drajna. In acest centru avem un show-room, service, magazin de piese de schimb, sala de training si alte facilitati pentru agricultori. Pentru anul viitor vrem sa investim circa doua milioane de euro pentru construirea unor silozuri agricole suficient de mari, investitie care va fi finantata prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala). Asteptam aprobarea Fondului", a declarat joi Razvan Petcu, reprezentant Biso Romania, la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.
Astfel, Biso vrea sa intre pe piata comertului cu cereale, silozurile urmand sa fie utilizate pentru cerealele pe care compania le va primi de la fermierii care vor sa cumpere utilaje de la companie.
"Este un fel de sistem de finantare a utilajelor. Pentru utilaje vom primi cereale, in loc de bani, iar cerelele le vom vinde. Vom fi astfel un trader de cereale", a spus Petcu.
Tot la Drajna compania asambleaza utilaje agricole pe care le vinde pe piata locala, care reprezinta circa 15% din businessul total al producatorului austriac de utilaje din domeniul agricol.
Produsele Biso sunt fabricate in fabricile pe care le detine in Austria si in Slovacia.
Biso concureaza in Romania pe segmentul echipamentelor pentru agricultura cu jucatori precum Maschio Gaspardo sau Mecanica Ceahlau, iar pe segmentul comertului cu tractoare sau combine cu importatori precum IPSO (John Deere), NHR Agropartners (New Holland) sau Titan Machinery (CNH).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Un sucevean a construit primul metru de autostrada din Moldova