Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului considera ca singura solutie pentru pastrarea productiei de tractoare la societatea Tractorul Brasov o reprezinta privatizarea pe module functionale, dupa restrangerea activitatii societatii, informeaza AVAS.

Situatia SC Tractorul Brasov a fost analizata joi, in cadrul unei intalniri care a avut loc la Palatul Victoria si la care au participat presedintele AVAS, Razvan Orasanu, consilierul de stat al primului-ministru, Alexandru Ene, directorul companiei, serban Titu, liderul BNS, Matei Bratianu, si liderul sindical al uzinei, Gheorghe Apostu.

in cadrul intalnirii, directorul general al societatii a primit un ragaz de o saptamana pentru finalizarea planului de restructurare a SC Tractorul Brasov.
Datoria totala la zi a companiei se ridica in prezent la peste 13.740 miliarde ROL. Este vorba despre datorii catre bugetul statului, AVAS, furnizorii de utilitati si banci.

Tractorul Brasov functioneaza pe o platforma de peste 120 de hectare, intr-un sistem energofag, care este tributar sistemului centralizat de productie si distributie a utilitatilor. Negocierile cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul Brasov nu s-au finalizat prin incheierea unui contract de vanzare – cumparare de actiuni.