Electrocarbon Slatina (ELNG) vrea sa contracteze un credit de pana la 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale pe raul Doftana, conform Mediafax.

Cele patru hidrocentrale fac parte din proiectele "Valorificarea potentialului hidrologic al raului Doftana pe sector Campina si a raului Prahova pe sector Campina-Floresti" si "Amenajarea hidroenergetica a raului Doftana pe sector Telega confluenta rau Prahova", potrivit unui convocator al companiei transmis vineri Bursei.

Actionarii se vor intalni pe 1 noiembrie pentru a discuta propunerea administratorilor.

Compania a raportat pentru primul semestru venituri totale cu 28,5% mai mici, de la 100,4 milioane lei la 71,7 milioane lei, iar profitul net a scazut la 1,2 milioane lei, de la 4,6 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Cel mai recent transfer cu actiunile producatorului de electrozi industriali Electrocarbon, listate pe piata Rasdaq a Bursei, a fost realizat la un pret de 3,5 lei/ unitate, in crestere cu 32,58% fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 62,82 milioane lei (14 milioane euro).

Electrocarbon este controlata de omul de afaceri Laurentiu Vasile Dascalu, care detine prin firma Vivaio Campina 50,8% din actiuni.

Alti actionari sunt firmele Metaleuroest (21,3%) si Ekomin (25,82%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri