Electrocarbon Slatina (ELNG) vrea sa contracteze un credit de pana la 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale pe raul Doftana, conform Mediafax.

Cele patru hidrocentrale fac parte din proiectele "Valorificarea potentialului hidrologic al raului Doftana pe sector Campina si a raului Prahova pe sector Campina-Floresti" si "Amenajarea hidroenergetica a raului Doftana pe sector Telega confluenta rau Prahova", potrivit unui convocator al companiei transmis vineri Bursei.

Actionarii se vor intalni pe 1 noiembrie pentru a discuta propunerea administratorilor.

Compania a raportat pentru primul semestru venituri totale cu 28,5% mai mici, de la 100,4 milioane lei la 71,7 milioane lei, iar profitul net a scazut la 1,2 milioane lei, de la 4,6 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Cel mai recent transfer cu actiunile producatorului de electrozi industriali Electrocarbon, listate pe piata Rasdaq a Bursei, a fost realizat la un pret de 3,5 lei/ unitate, in crestere cu 32,58% fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 62,82 milioane lei (14 milioane euro).

Hidroelectrica a denuntat...
Citeste si: Hidroelectrica a denuntat contractele bilaterale cu traderii. Au...

Electrocarbon este controlata de omul de afaceri Laurentiu Vasile Dascalu, care detine prin firma Vivaio Campina 50,8% din actiuni.

Alti actionari sunt firmele Metaleuroest (21,3%) si Ekomin (25,82%).


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si