Cristina Hlusak, de origine romana, este de profesie coach si de mai multi ani lucreaza cu manageri romani si americani. Prin tehnici aplicate care au legatura cu fizica cuantica aceasta ii ajuta pe manageri sa depaseasca blocaje profunde si sa avanseze in afaceri.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro coach-ul Cristina Hlusak explica avantajele tehnicilor Theta Healing, care pot impacta si rezolva in mod direct disfunctii in afaceri, in viata emotionala si sanatate.

Wall-Street.ro: V-ati nascut in Romania, de ce si cum ati ales sa plecati in SUA?
Cristina Hlusak: Sunt de origine romana. Am fost casatorita cu marele arhitect american Robert P. Hlusak, pe care l-am cunoscut in Venetia - Italia, cand construia lantul de hoteluri The Venetian din Las Vegas si Macau - China. De atunci traiesc in Las Vegas, SUA.

WS: Ce ati studiat in Romania?

CH: In 1986, la Universitatea Tehnica de Constructii din București, mi-am inceput cariera in constructii. Tatal meu a fost inginer. El m-a indrumat si m-a inspirat catre aceasta industrie care m-a ajutat sa-mi construiesc viitorul, insa, interesul meu asupra aspectelor mai putin abordate in discutii de zi cu zi, a inceput sa se dezvolte in mine de cand am absolvit liceul de filosofie Iulia Hasdeu, din Bucuresti.

WS: Cum a evoluat cariera dumneavoastra si viata personala in SUA?

CH: In 1998 am inceput sa studiez International Business la UNLV, Universitatea din Nevada Las Vegas, iar astazi imi desfasor activitatea in trei continente: Europa, America si Asia.

WS: Cati ani ati lucrat in domeniul constructiilor? De ce ati ales sa renuntati la o cariera in constructii pentru a va dedica Theta Healing?

CH: In 1986, frecventam Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti la seral, iar ziua puneam in practica tot ceea ce invatam. Castigam in timp ce invatam. Nu mi-a fost usor, dar am facut totul cu pasiune.
In Hong Kong am fost angajata in profesia de consultant in constructii. Traiam in Macau o viata plina de posibilitati alaturi de alti expatriati, insa realitatea celor care traiau acolo era alta. Realitatea celor care mununceau in fabricile din China, conditiile lor de munca, era alta.
Atunci am simtit nevoia de a oferi un ajutor umanitar; nu pentru ca aveam posibilitati, ci pentru ca stiam ce inseamna sa nu ai posibilitati. Am simtit o chemare interioara de a creea ceva nou, de a construi propriul meu drum pentru a-mi aduce contributia fata de toate oportunitatile care mi-au fost oferite. (...) Am acordat atentie viselor mele si mi-am schimbat cariera, reinventandu-ma. Am avut incredere in mine, chiar daca nu eram sigura de directia pe care am ales sa o urmez.

Nu ma dedic numai tehnicilor Theta Healing. Acestea sunt numai o ramura in domeniul pe care il profesez, domeniu bazat si pe spiritualitate, dar care nu interfereaza cu convingeri religioase, afilieri sau alte organizatii. Visul meu de a dezvolta o astfel de cariera, a fost si este pentru mine mult mai mult decat un simplu vis; este o inclinatie a sufletului, o pasiune care a existat mereu in esenta fiintei mele.

WS: Ce presupune la nivel tehnic TH? In ce situatii concrete de viata/afaceri ajuta?
CH: Theta Healing este fizica cuantica aplicata in esenta. Folosind undele cerebrale Theta ale creierului, care pana acum au fost considerate a fi accesibilile numai in timpul somnului profund sau in meditatie, suntem capabili sa identificam convingeri, blocaje profunde, care ne-ar putea impiedica sa avansam in afaceri, sau in viata. Convingerile pe care le detinem sunt aproape in intregime stocate in subconstient. Unele sunt formate pe bazata experientelor noastre de viata, multe dintre ele create incepand cu varsta de 4 ani.
Aplicand tehnicile suntem capabili sa eliminam aceste convingeri limitative in cateva secunde, sa le inlocuim cu convingeri pozitive, de sustinere, pentru transformare, pentru a ne ajuta sa obtinem ceea ce dorim sa realizam in viata. Cand aceste convingeri sunt schimbate, are loc imbunatatirea sanatatii fizice si mentale.

WS: Cum sunt vazute aceste tehnici la nivel international? Dar in Romania?

CH: La nivel international, multi oameni beneficieaza de tot ceea ce ofera Theta Healing. Am predat cursurile acestor tehnici multi ani, la sute de persoane din intreaga lume, sute de persoane din diferite tari, cu diferite culturi, religii Si credinte. Am oferit aceste cursuri si mamelor, casnicelor, studentilor, copiilor, chiar si multor preoti din intreaga lume.
De la crearea sa, Theta Healing s-a extins foarte mult si foarte repede si in Romania, datorita rezultatelor bune, obtinute imediat. La cursurile predate de mine, multi oameni de afaceri din Romania au invatat metode simple, eficiente, pe care le aplica in plan profesional si in relatiile cu partenerii, care imbunatatesc productivitatea, performanta in munca, gandirea creativa, chiar și sanatatea fizica.

WS: Din practica la nivel national si international, care sunt principalele situatii dificile din business, blocaje, ale oamenilor de afaceri?
CH: Toate fiintele umane, liderii in special, gasesc un mare disconfort in incertitudine. Alti oameni de afaceri se lupta cu inovatia, incercand in același timp sa mentina controlul asupra organizatiilor lor. Diversitatea aduce alte provocari cand oamenii nu sunt de acord, iar lipsa unui acord face ca executia sa fie dificila. In același timp, lipsa de diversitate in randul multor echipe conduce la o viziune mai ingusta.
Nu exista nici o indoiala ca viata a devenit mai complexa si ca anumite sarcini și activitati au devenit mai usor de indeplinit datorita tehnologiei si informatiei. Insa, capacitatea de a ramane informati despre tehnologia in curs de dezvoltare este in conflict cu nevoia de a stapani tehnologia actuala a unei companiei.
Ritmul schimbarilor da viata; productiile și serviciile sunt intr-o continua schimbare, insa capacitate de gandire pentru a proiecta modele de afaceri, procese, produse si servicii intr-un mod care minimizeaza complexitatea, poate deveni o provocare.
Se spune ca singura constanta este schimbarea adevarata si ca in lumea de astazi nimic nu se schimba mai mult, nimic nu cresște mai repede, decat informatiile. Insa capacitatea de a converti aceste informatii in cunostinte valoroase, capacitatea de a da un sens informatiilor disponibile si necesare pentru a lua decizii bune, au devenit o provocare.
Printre alte blocaje ale oamenilor de afaceri poate fi frica de esec sau frica de ceea ce vor crede prietenii sau familia, lipsa de capital, de timp, de experienta, de educatie, restrictiile legale, unele indoieli si nivelul de importanta a acestora. Alte provocari pot fi deciziile care se confrunta cu o alegere bazeaza pe propriul sentiment de morala, valori sau etica.

WS: Cum rezolvati aceste blocaje?
CH: Am incurajat toti oamenii de afaceri sa abordeze o cale spirituala la locul de munca pentru a rezolva aceste blocaje si pentru a depasi multe obstacole. Acest lucru ii ajuta sa-si gaseasca echilibrul in momentele de incertitudine, sa aplice tehnici de constientizare pentru a-si dezvolta abilitatile, practicile de management si dezvoltarea personala. O abordare spirituala la locul de munca ajuta liderii si oamenii de afaceri, dar si companiile si organizatiile in care acestia lucreaza.

Aceste tehnici te ajuta sa transformi obstacolelor in oportunitati, sa aplici un nivel sporit de constientizare fata de ceilalti intr-un mod altruist si sa ai o atitudine mai pozitiva fata de munca, dezvoltare si progres in activitatile tale. Capacitatea de gandire, gradul mai mare de obiectivitate și echitate te ajuta la cresterea creativitatii si a productivitatii.

Ca lideri, este esentiala atitudinea morala si dispozitia sufleteasca in business, fata de angajati, fata de clienti. Aceasta atitudine ofera altora incredere.

WS: Care sunt diferentele intre managerii romani si cei din afara?

CH: Din experienta mea, am observat ca managerii romani sunt competitivi, perseverenti, energici Si carismatici, chiar Si atunci cand sunt suparati. Insa, diferit de managerii din afara, ei aplica un control excesiv, pun presiune asupra angajatilor lor și greu accepta un esec sau o opinie contradictorie. Managerii romani se preocupa pentru statutul social, iar egoul lor este in general puternic impregnat. Comparativ cu managerii din afara, managerii romani vorbesc mai mult, nu au rabdarea de a asculta colaboratorii lor și considera intotdeauna ca au dreptate.
Am observat ca managerii romani tind sa creeze si sa dezvolte relatii individuale, preferentiale si privilegiate in tratarea unor angajati, distrugand astfel munca in echipa. Din experienta mea am observat ca romanii nu stiu cum sa lucreze impreuna. In Romania, fiecare incearca sa straluceasca in mod individual.
Manageri romani sunt dominati de frica de a pierde controlul si sunt mai putin dispuși sa delege, comparativ cu cei din afara. Eu cred ca menagerii romani ignora legatura intre gradul de motivare, satisfactia a unui angajat și nivelul sau de implicare.
Managerii din afara nu au multe functii de mijloc. Managerii romani din functiile de mijloc vin in fiecare zi la birou cu strategii de gandire, au intalniri, vorbesc la telefon, asculta sau ofera prezentari, stabilesc obiective si bugete, coordoneaza echipe de zeci sau sute, de angajati, insa, sub povara unui astfel de program, se pierd in detalii, omit lucruri importante sau pierd imaginea de ansamblu.
Managerii straini sunt mai aproape de echipele lor, dezvoltand astfel o inteligenta colectiva mai ancorata in realitate. Ei incurajeaza angajatii sa gandeasca individual, in scopul de a atinge obiective comune, oferindu-le astfel mai multa incredere, printr-o forma de responsabilizare care duce in mod inevitabil la dezvoltarea lor profesionala.

WS: Cat costa o sedinta de terapie?
CH: Intre 50 - 100 euro pe ora, in functie de complexitate.

WS: Cu cati oameni de afaceri lucrati in acest moment si din ce domenii vin acestia?

CH:
 La Centrul de Diagnostic si Tratament ProVita din Bucuresti, unde imi desfasor activitatea, lucrez cu oameni de afaceri din cele mai diverse domenii, de la medici la antreprenori sau oameni din sistemul bancar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri