Producatorul de echipamente nucleare FECNE Bucuresti va fi executat silit, pentru datorii de 1,7 milioane de euro. Potrivit Mediafax, Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a aprobat cererea inaintata de Piraeus Bank de executare silita a companiei, decizia instantei fiind irevocabila. Soldul creditelor FECNE la Piraeus Bank se ridica la 4,59 milioane de lei noi (1,6 milioane de euro), plus alte 143.000 de euro, reprezentind credite restante, la care se adauga dobinzi, comisioane si penalitati.

Compania Nuclearmontaj, care detine pachetul majoritar de actiuni al FECNE, a primit, in trecut, de la Piraeus Bank, un credit in valoare totala de 2,75 milioane de euro. Imprumutul a fost garantat cu un teren aflat in proprietatea FECNE, cu o suprafata totala de peste 43.000 de kilometri patrati.

Banii Nuclearmontaj se duc la Fisc

FECNE face parte din grupul energetic controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care mai cuprinde Nuclearmontaj, Vulcan si Upruc, si nu este singura companie din grup care are probleme cu lichiditatea. Potrivit presei din Constanta, Nuclearmontaj ar intentiona sa concedieze 1.000 de angajati, dupa ce Fiscul a facut anuntul de executare silita a unor bunuri ale companiei, in contul unor datorii totale de 13 milioane de lei noi. Mai mult, muncitorii companiei si-au manifestat in presa nemultumirea pentru faptul ca nu si-au primit unele dintre drepturile salariale cuvenite. Nici Vulcan nu se afla intr-o situatie prea buna. Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finantelor, compania are datorii de peste 3,8 milioane de lei noi la bugetul de stat si 6,2 milioane la bugetul asigurarilor sociale.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5772&art=14041&cHash=8f0ba81282