Compania Philip Morris Romania sprijina cresterea accizei minime la tigarete si introducerea licentierii lantului comercial, ca parte a eforturilor guvernului de reducere a consumului de produse din tutun, de lupta impotriva comertului ilegal cu tigarete si de asigurare a unei mai bune colectari a taxelor la bugetul de stat.

Acciza minima la tigarete este o masura fiscala recomandata de catre Uniunea Europeana (UE), se arata intr-un comunicat al companiei remis duminica Rompres. Statelor membre UE le este permis sa decida nivelul accizei minime la tigarete, totusi nu se accepta ca nivelul acesteia sa depaseasca 100 la suta din nivelul accizei platite de catre asa-numita categorie de pret cea mai populara, definita ca avand in componenta "tigaretele cele mai cerute la un moment dat".

In prezent, acciza minima la tigarete este implementata in 19 dintre statele membre ale Uniunii Europene. La inceputul anului 2006, mai mult de jumatate dintre acestea aveau o acciza minima la tigarete de peste 95%, iar o parte dintre ele chiar acciza minima la tigarete de 100 la suta, cum este cazul Cehiei, Italiei, Portugaliei si Ciprului.

"Guvernul Romaniei a introdus deja o acciza minima la tigarete la inceputul anului 2005. Decizia de a stabili nivelul acesteia apartine Guvernului. Daca aceasta taxa este menita a obtine un control mai strans asupra consumului de produse din tutun, atunci cu cat taxa este mai mare, cu atat mai bine va servi scopului propus", se spune in comunicat.

Acciza minima la tigarete stabilita la nivelul de 100% din nivelul taxei percepute pentru categoria de pret cea mai populara va afecta toti producatorii. Categoria de pret cea mai populara este alcatuita in prezent din marci apartinand mai multor producatori, cum ar fi Philip Morris Romania, BAT, JTI si Gallaher.

De asemenea, licentierea lantului comercial poate fi un mecanism eficient atat pentru imbunatatirea gradului de colectare a taxelor pentru bugetul de stat, cat si pentru tinerea tigaretelor departe de minori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri