La un an de la inaugurarea celui mai mare showroom propriu, Elis Pavaje, unul dintre cei mai importanti producatori de pavele si pavaje din Romania a inregistrat vanzari in valoare de 250.000 de euro.

Intins pe o suprafata de 1.300 mp, showroom-ul din Stoenesti, judetul Prahova, expune majoritatea produselor care ies din fabrica: pavele rezidentiale si industriale, dale pentru terase, jardiniere, blocheti, borduri, blocuri de zid, trepte si palisade in multiple modele, variante cromatice si dimensiuni.
Vanzarile generate de showroom se datoreaza atat posibilitatii oferite clientilor de a consulta indeaproape intreaga gama de produse pusa in opera in toate formele, dimensiunile si culorile posibile, cat si ofertei complete de servicii disponibile.
„Rezultatele favorabile din acest an ne confirma faptul ca decizia clientilor este influentata de vizionarea produselor. Avand in vedere ca business-ul Elis este unul de productie, interactiunea directa cu clientii finali ne ajuta sa determinam preferintele clientilor in domeniu in timp real si sa dezvoltam produse noi care sa raspunda nevoilor diferite ale acestora”, a declarat Emil Elisiu Gota, director general Elis Pavaje.
Din punct de vedere al volumului de produse achizitionate de catre clientii rezidentiali, exista si comenzi mici de aproximativ 150 euro pentru amenajarea unor alei sau terase de dimensiuni reduse, dar si comenzi de aproximativ 15.000 euro pentru amenajari rezidentiale complexe, pe suprafete mari, care combina produse simple de pavaj cu blocuri de zid, palisade si jardiniere.
Dupa cativa ani de asteptare de la debutul crizei, vanzarile de pavaj rezidential au inregistrat o crestere evidenta in ultimii doi ani. Astfel, in primul semestru al acestui an, vanzarile de pavajele rezidentiale produse de Elis au crescut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea se datoreaza atat dorintei clientilor finali de a-si amenaja curtile si terasele in stil occidental, cat si extinderii distributiei in majoritatea magazinelor de bricolaj si lansarii de produse noi.
Dupa ce la nivelul anului trecut business-ul Elis Pavaje s-a apropiat de pragul de 100 de milioane de lei (circa 22 milioane de euro) - fiind in crestere cu 15%, compania prognozeaza pentru acest an o evolutie de 10%, la peste 24 de milioane de euro.

“Vanzarile Elis Pavaje ar putea depinde in urmatoarea perioada de cativa factori critici, cum ar fi continuarea lucrarilor de infrastructura finantate din fonduri europene, cresterea comenzilor din partea lanturilor de retail pe fondul expansiunii acestora in tara, dar si de mentinerea cresterii comenzilor in sectorul rezidential”, a mai precizat Emil Gota intr-un interviu acordat Wall-Street.ro in aceasta vara.
Compania detine doua fabrici, in Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), si este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota.
Principalii concurenti ai Elis Pavaje pe piata locala sunt sucevenii de la Symmetrica si Semmelrock, parte a grupului austriac Wienerberger.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri