Vicepresedintele Volksbank, Florian Kubinschi, a fost numit presedinte al consiliului de administratie (CA) la CFR SA. El ocupa pozitia lasata vacanta de Sorin Mindrutescu, care a demisionat in septembrie din motive personale, scrie Mediafax.

"Echipa manageriala a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA va continua programul de eficientizare a activitatii companiei, prin aplicarea de masuri legislative si administrative, astfel incat sa fie respectate angajamentele asumate de Guvern in fata institutiilor internationale. In perioada urmatoare AGA va numi un nou membru pe postul ramas vacant prin demisia domnului Sorin Mindrutescu, din lista persoanelor propuse de consultantul PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David si Baias si George Butunoiu Group", se arata intr-un comunicat al CFR.

Kubinschi are 53 de ani, activeaza de peste 16 ani in domeniul finantelor si ocupa de la inceputul lunii octombrie functia de vicepresedinte Volksbank, responsabil cu controlul operatiunilor financiare ale bancii. Anterior, Kubinschi a fost deputy CEO la MKB Romexterra Bank.

Ceilalti membri CA al CFR SA sunt George Micu (directorul general al companiei), Enache Jiru si Sebastian Tcaciuc.

Actualul CA a fost numit in luna aprilie, dupa ce Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de fostul Consiliu de Administratie, ceea ce a condus la incetarea mandatului vechilor administratori.

Veniturile CFR SA au crescut cu 3,5% in primul semestru, la 1,16 miliarde lei, in conditiile in care traficul pe retea a inregistrat o scadere de circa 5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri