"Echipa manageriala a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA va continua programul de eficientizare a activitatii companiei, prin aplicarea de masuri legislative si administrative, astfel incat sa fie respectate angajamentele asumate de Guvern in fata institutiilor internationale. In perioada urmatoare AGA va numi un nou membru pe postul ramas vacant prin demisia domnului Sorin Mindrutescu, din lista persoanelor propuse de consultantul PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David si Baias si George Butunoiu Group", se arata intr-un comunicat al CFR.

Kubinschi are 53 de ani, activeaza de peste 16 ani in domeniul finantelor si ocupa de la inceputul lunii octombrie functia de vicepresedinte Volksbank, responsabil cu controlul operatiunilor financiare ale bancii. Anterior, Kubinschi a fost deputy CEO la MKB Romexterra Bank.

Ceilalti membri CA al CFR SA sunt George Micu (directorul general al companiei), Enache Jiru si Sebastian Tcaciuc.

Citeste si:

Actualul CA a fost numit in luna aprilie, dupa ce Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de fostul Consiliu de Administratie, ceea ce a condus la incetarea mandatului vechilor administratori.

Veniturile CFR SA au crescut cu 3,5% in primul semestru, la 1,16 miliarde lei, in conditiile in care traficul pe retea a inregistrat o scadere de circa 5%.