Compania franceza Cartier, un renumit producator de ceasuri de lux si bijuterii, se confrunta cu prima greva din istoria ei, declansata de angajatii sai, vineri, in fata sediului general al firmei, aflat intr-un cartier de lux din Paris, pe Rue de la Paix Nr. 13, informeaza AFP.

"Este un eveniment istoric, este prima oara cand se declanseaza o greva la Cartier", a declarat o angajata specializata in slefuirea nestematelor, care spune ca este platita "doar cu 1.300 de euro", dupa 13 ani lucrati pentru acest producator de bijuterii.

"Nu vom renunta, vom pierde probabil niste bani, dar ei vor pierde milioane", a adaugat ea.

"Cartier este plin de bani, salariatii au datorii!" si "muncitorii sunt rau platiti!" scandau aproximativ 50 de angajati specializati in fabricarea bijuteriilor, veniti cu autocarul din orasul Reims, unde are sediul filiala Cartier Joaillerie International (CJI).

Ei au inceput cea de-a patra zi de greva la Paris si reclama o crestere neta a salariului cu 200 de dolari, scrie Mediafax.

Filiala din Reims este specializata in topirea metalelor pretioase si in ajustarea bijuteriilor.

Cei 70 de angajati ai atelierului de confectionare de bijuterii din Reims sunt in greva, a declarat Flavien Lacrampe, un lider al sindicatului denumit Confédération générale du travail (CGT), care spune ca aceasta forma de protest va continua atat timp cat grevistii "nu vor obtine satisfactie".

"Suntem platiti cu Smic (salariul minimal interprofesional de crestere, n.r.), in timp ce pentru ei totul merge foarte bine. Ultima lor cifra de afaceri a fost de 12,7 miliarde de euro", a declarat acest delegat al CGT, singurul sindicat francez reprezentat la fata locului.

Marti, in timpul negocierilor salariale, conducerea grupului Cartier a propus o revalorizare a salariilor cu suma bruta de 75 de euro. Propunerea lor a fost considerata de salariati drept "o provocare".

Conducerea Cartier Joaillerie International si-a exprimat "imensa deceptie si lipsa de intelegere dupa esecul discutiilor cu delegatul sindical CGT", intr-un comunicat publicat joi seara.

Compania Cartier face parte din grupul elvetian Richemont, unul dintre liderii mondiali din industria produselor de lux, care detine si alte marci de renume, precum Van Cleef, Arpels si Mont Blanc.

Infiintata la Paris, in 1847, de Louis-François Cartier, compania a devenit celebra gratie nepotului fondatorului, Louis Cartier, si a ramas in proprietatea familiei Cartier pana in 1964.

In 1899, Alfred Cartier a decis sa mute aceasta companie familiala pe Rue de la Paix Nr. 13 din Paris, actuala adresa a firmei si centrul istoric al firmei. Cartier are birouri la Londra, din 1902, si la New York, din 1909.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri